Inhoudsopgave

Oktober: een maand van het stoppen
Op de ondernemers agenda
Festival circus van het leven

vrijdag 18 oktober 2019

Oktober: een maand van het stoppen

Stoptober staat al bijna op de kalenders vermeld. In oktober stoppen we met roken. Maar stoppen is in. De koning stopte met scheren, een trend onder mannen zodat het aantal stoppelbaarden enorm toeneemt om ons heen. Oktober is de maand met veel aandacht voor de ziekte kanker die we allemaal graag willen stoppen. Maar ja zij die breien weten het: stoppen is nog niet zo eenvoudig en blijft zichtbaar. Voor een sok niet zo erg maar voor je gezondheid niet altijd te overzien.

Begin november staat we stil bij alle dierbaren die we verloren tijdens het leven. Omgaan met verlies is dan ook het thema voor het inspiratienieuws van november. In het leven verliezen we niet alleen dierbaren. We verliezen ook soms onze dromen, of werk, of onze liefde voor het leven. Gelukkig zijn er ook luisterende oren, troostende woorden en zorgende handen die helpen om verder te gaan. Daarover moeten we samen een inspirerende nieuwsbrief kunnen maken.

In dit ondernemersnieuws de eerste contouren van het festival circus van het leven. Dit heeft niets met stoppen te maken. Eerder met de vraag: waar beginnen we aan. Het wordt een feest, dat kan niet anders. En onderweg rekenen we op bemoedigende woorden en inspirerende bijdragen. 

Willemijn van Schilfgaarde

Op de ondernemers agenda

Nog activiteiten in november die nog niet in de agenda staan? Zet ze er voor 28 oktober in. Daarna maak ik de gedrukte kalender op.

Wil jij bijdragen aan het inspiratienieuws van november? Stuur dan een bijdrage voor 28 november. Het thema is omgaan met verlies.

20 oktober: FestivalB. Over de bodem van je gezondheid. Drachten.

1 november: faire borrel op vrijdagmiddag, jullie zijn van harte welkom. Gelijk een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

2 november: open bedrijvendag. Ontmoet je collega's bij Bhome@work en neem een kijkje bij Hannette Webbink en Ron Bults in hun nieuwe ruimte.

28 november Workshop 'AVG en Privacy wet- en regelgeving' Locatie: Parallelweg 1A in Meppel. Aanmelden kan bij l.dolstra@welzijnmw.nl (kenniskaravaan)

13 december: open coffee ontbijt.

Festival circus van het leven

Hou alvast de 2e pinksterdag vrij - 1 juni 2020 dan gaat het gebeuren.

Hoe zou het gaan met die beurs bewust en duurzaam leven in Meppel? Tja de opstart kost wat tijd. En het wordt geen beurs maar een festival! Het festival circus van het leven.

Eerst even voorstellen wie er met mij meedenkt en doet: Hannette Webbink, Marjan van Buuren, Lucie van Mol en Dik Zanting. Met elkaar hebben ontdekt dat we energie krijgen van het organiseren van een festival. Wil jij meedenken? Graag we kunnen alle hulp gebruiken.

Dit is waaruit we gaan werken (sorry het programma werkt niet mee om de foto te draaien). Centrale thema is zorg. En in de uitwerking wordt het beursidee zo veel mogelijk los gelaten. We willen met een festival vieren wat er in Meppel allemaal mogelijk is op gebied van zorg voor jezelf, zorg voor elkaar en zorg voor de wereld. Een ontspannen dagje beleven en ervaren via workshops, lezingen en miniconsulten. Voor 0 tot 88 jaar. 

Circus bied een hoop aanknopingspunten voor leuke doe activiteiten dicht bij ons werk. Balans, kijk eens in de (lach)spiegel, jongleren, acrobatiek, hoe ruimt een clown zijn hoofd leeg .... En dit betekent dan ook dat deelnemende ondernemers eerder intekenen op een bijdrage in het programma (circusshow) en de standruimte daaromheen beperkt is, bijvoorbeeld een sta tafel. Voor jullie komt er een artiesteningang waar je kan aangeven wat je wilt bijdragen in het programma. We gaan op zoek naar 1 a 2 trekkers voor lezingen. 

Op dit moment worden er gesprekken gevoerd over een locatie. De deur staat voorzichtig open bij het Leer Werk Centrum Meppel, Bremenbergweg 2a. Daar kunnen we lekker naar buiten. Op de 2e pinksterdag. Als we de locatie zeker weten kunnen we aan de slag met de vergunning. Ondertussen ben ik de begroting aan het uitwerken zodat er ook duidelijkheid komt over de investering bij meedoen (zowel ondernemers als bezoekers). In november volgt meer informatie.

Wij hebben er zin in, jullie ook?