Inhoudsopgave

10 jaar Bewust Meppel
Fit Challenge - Ondernemersinitiatief bewuste ondernemers
Enquête
Open bedrijvendag 5 november
Nieuw initiatief in Meppel
Sluitingsdatum gedrukte agenda oktober

zaterdag 17 september 2016

10 jaar Bewust Meppel

Het Netwerk Bewust Meppel bestaat 10 jaar. Dit gaan we vieren op dinsdag 27 september met een grote netwerkbijeenkomst. We beginnen om 18 uur en sluiten af rond 21 uur. Nog niet aangemeld maar wel zin in een feestje?  Meld je dan nu aan.

Bij een jubileum horen cadeaus. Wij trakteren onze leden. Leden van zowel Bewust Meppel als Bewust Steenwijk betalen voor deze maaltijd slechts € 10,- i.p.v. € 15,-.  Nieuwe ondernemers kunnen tijdelijk gratis kennis maken met ons netwerk. Als ze nu lid worden betalen ze pas per 1 januari 2017.

Maar jij mag ook cadeaus uitdelen. Wij openen de pagina 10jaar waar jij een feestelijke aanbieding mag plaatsen. Wil jij daar iets aan bijdragen, stuur ons dan uiterlijk 20 september jouw aanbieding.

Fit Challenge - Ondernemersinitiatief bewuste ondernemers

Er is een prachtige start gemaakt naar een gezondere manier van leven in de regio Steenwijk/Meppel. Gedurende 100 dagen is er de FIT challenge waar diverse bedrijven leuke aanbiedingen hebben. De challenge duurt tot 20 december 2016. Lees hier meer over de FIT challenge.

Doe jij ook mee?

De Fit-Challenge is een open concept. Jij als ondernemer kan nog je aansluiten. Interesse in het product of wil jij een activiteit aanbieden? Neem dan contact op met Corina Elzenaar via reserveren@deverbindingzuidveen.nl

Enquête

Voor iedereen die benieuwd is naar de informatie uit de enquête heb ik een verslag gemaakt. Dit verslag kan je hier lezen.

Open bedrijvendag 5 november

Op 5 november is de open bedrijvendag Drenthe. Alle bedrijven, ondernemingen en praktijken kunnen hun deuren openen voor bezoekers. Iedereen die haar eigen praktijk of bedrijfsruimte open wil stellen voor publiek kan zich aanmelden bij de provincie Drenthe.

Vanuit Bewust Meppel kunnen we ons ook gezamenlijk presenteren aan inwoners van Meppel. Door samen op 1 locatie een aantrekkelijk programma te bieden van informatie, miniconsulten, producten, workshops en/of lezingen. Om een groter publiek te bereiken heb ik ook ondernemers, bekend bij de Basis Meppel (sociaal duurzaam ondernemen) en de Open Coffee Meppel, uitgenodigd om samen naar buiten te treden. Eventuele kosten zullen we delen. Wil jij je aansluiten meld je dan aan bij mij. Zodra ik een locatie weet kunnen we ons aanmelden bij provincie Drenthe.

Nieuw initiatief in Meppel

Online marktplaats voor burenhulp en vrijwilligerswerk in voorbereiding.

www.meppelvoorelkaar.nl is een online marktplaats voor burenhulp en het georganiseerde vrijwilligerswerk. De website meppelvoorelkaar.nl wordt in de periode vanaf nu tot december 2016 gebouwd en de lancering is gepland op 7 december 2016, op de Nationale Vrijwilligersdag!! Vanaf 7 december 2016 kunnen bewoners, vrijwilligersorganisaties, verenigingen en andere partijen gebruik maken van Meppel Voor Elkaar.

Voor het komende jaar zijn er ideeën en budget om te zorgen dat elke inwoner van de gemeente Meppel dit platform leert kennen én gaat gebruiken. En dat elke organisatie die met vrijwilligers werkt hier ook zijn vraag en aanbod op zet. Wil jij meehelpen deze site tot een succes te maken neem dan contact op met Lianne Dolstra: L.dolstra@welzijnmw.nl of bel 06-101 99 181

Sluitingsdatum gedrukte agenda oktober

Heb je items die je ook graag op de gedrukte agenda wilt terugzien, plaats ze dan uiterlijk op vrijdag 23 september voor 12 uur. Dan worden ze meegenomen op de gedrukte agenda. De agenda hangt begin september weer op meer dan 30 locaties in Meppel en omgeving. Op de digitale agenda kan je ook nadien blijven plaatsen.