Inhoudsopgave

Een nieuw seizoen gestart
Gedrukte agenda en nieuwsbrief oktober
Op de ondernemersagenda
Netwerkontbijt bewuste ondernemers
Ruimte te huur
AVG bij Bewust Meppel en Steenwijk

zaterdag 15 september 2018

Een nieuw seizoen gestart

Wat hebben jullie met elkaar een mooie gevulde agenda verzorgt voor september. En ook voor de komende periode staan er veel activiteiten op de agenda. Dat is een mooi begin van een nieuw seizoen.

Veel van jullie werken met ademhaling als bron van kracht. In oktober staat adem centraal in de nieuwsbrief. Wil jij iets vertellen over de kracht van "adem in - adem uit" neem dan zsm contact met mij op.

Zelf adem ik even uit. De Samenloop voor Hoop was een periode met veel ingehouden adem en bijkomende spanning. Het op kamers gaan van mijn tienerdochter ook. Uitademen is dan verfrissend, helend en rustgevend.

Voor jullie staan er nog een aantal netwerkbijeenkomsten op de planning. Ik hoop jullie te ontmoeten, als jullie tijd hebben naast de volle agenda.

Willemijn van Schilfgaarde

Gedrukte agenda en nieuwsbrief oktober

De gedrukte agenda voor oktober maak ik 26 september op. Zorg dat jullie de agenda-activiteiten uiterlijk 25 september invoeren. 

Het inspiratienieuws van Bewust Meppel voor oktober staat in het teken van adem/ademkracht/ademhaling. Voor velen een basis in het werk wat jullie doen. Wil jij een stukje schrijven voor deze nieuwsbrief laat het me weten. Teksten moeten uiterlijk 24 september bij mij zijn aangeleverd.

Het inspiratienieuws van Bewust Steenwijk zal op 15 oktober uitgaan en heeft het thema natuurgeneeskunde & dag/nacht van de stilte. Wil jij hier een stukje voor schrijven neem dan contact op met Karin van de Brake.

Op de ondernemersagenda

Netwerkactiviteiten:
18 september: fotoshoot met Melanie van der Linden in Ruinerwold
23 september: open huis bij (Janet van der) Molenbergh vanaf 15.00. 
26 september: netwerkontbijt. Ik ben nog op zoek naar een plek.

Netwerken in de regio:
18 september: kruisbestuivingslunch bij de coachkamer (Vol)
22 september: open burendag in de Oosterboer.
25 september: sluiting nominatie voor "meer dan handen awards".
29/30 september: Open atelierroute Meppel
03 oktober: Open Coffee Meppel, zichtbaar bedrijf met Miranda Kruse
11 oktober: Symposium Symphony of Soils, Oosterwolde.
16 oktober: meat&eat: inspiratiebijeenkomst voor voedselbeleid Noord Nederland.
18 oktober: Meppel ontmoet & doet. Beursvloer, lezingen, uitreiking "meer dan handen awards".

Netwerkontbijt bewuste ondernemers

Woensdag 26 september is er weer een netwerkontbijt voor bewuste ondernemers. Wil jij je collega's ontvangen tussen 8.00 en 10.00 laat het me weten.

Kom jij ook ontbijten? Meld je dan aan! Introducés zijn welkom om kennis te maken met het netwerk.

Neem zelf je ontbijt mee, waardoor er een gezamenlijk ontbijtbuffet ontstaat. Ik zorg samen met de gastheer/vrouw voor koffie, thee en ander drinken.

Ontmoeten en delen staat centraal bij de netwerk-ontbijten. Iedereen kan een case/vraag inbrengen en samen kijken we welke we dan bespreken. Op het onderwerp wat gekozen wordt kan iedereen inbrengen wat hij/zij daar over wil delen vanuit de gedachte dat delen van kennis en elkaar begrijpen belangrijker is dan elkaar overtuigen.

 

Ruimte te huur

Zoek jij nog een leuke werkruimte in Meppel? De bovenverdieping van Molenstraat 25 te Meppel is te huur! Het gaat om een ruimte een praktijkruimte kan inrichten, een kantoor kan hebben tot max. 4 personen of workshops/trainingen kan geven. Er is een grote ruimte voor en een kleine ruimte achter. Er kan een eigen keuken worden ingebouwd. De entree en wc deel je met Marijke Bruinenberg, de Natuurkapper Meppel. Zij zou het leuk vinden om ook samen te werken op het gebied van natuurlijk gezond leven.

Voor meer informatie bel dan even naar 0615908877 of stuur een berichtje naar Marijke Bruinenberg.
🌿 Natuurkapper Meppel 🌿 Molenstraat 25 Meppel 

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, huis en buiten

AVG bij Bewust Meppel en Steenwijk

In het voorjaar heb ik jullie allemaal aangespoord om eens goed te kijken naar de algemene verordening gegevensbescherming. Lopende het jaar wordt ik in toenemende mate geconfronteerd met zin- en onzin over gegevensgebruik. Het begon mij wat te ergeren, en meestal schuif ik het dan een tijdje weg. Tot nog toe staat er dus nog niets op de site van Bewust Meppel en Bewust Steenwijk over bescherming van persoonlijke gegevens.

Ik wil jullie als leden informeren over het bescherming en gebruik van persoonsgegevens binnen de bewuste netwerken Meppel en Steenwijk. Allereerst worden er, door mij, geen bijzondere persoonsgegevens beheerd. De gegevens die ik beheer worden met ondubbelzinnige toestemming verkregen, nl via aanmelding als ondernemers of aanmelding voor de nieuwsbrief. De gegevens die ik beheer zijn noodzakelijk voor het uitvoeren van de overeenkomst die ik met jullie als aangesloten ondernemers heb. 

Bewust Meppel en Bewust Steenwijk neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. 
Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met mij (Willemijn van Schilfgaarde) via info@bewustmeppel.nl of info@bewuststeenwijk.nl of bel naar 06-20049826. 

Nieuwsbrieven aan leden:
Leden van de bewuste netwerken ontvangen inspiratienieuwsbrieven en ondernemersnieuwsbrieven. Het inspiratienieuws is bedoeld om in de regio bewust leven zicht- en tastbaar te maken, leden kunnen hiervoor ook input aandragen. Het ondernemersnieuws is het communicatiemiddel in het netwerk over ondernemersactiviteiten, ondernemersondersteuning en ontwikkelingen binnen de bewuste netwerken die voor de ondernemers van belang zijn. Bij het beëindigen van het lidmaatschap wordt toezending van het ondernemersnieuws gestopt en krijg je de keus om zelf de toezending van het inspiratienieuws te beëindigen. 

Registratie persoonsgegevens leden:
Bij het aanmelden als lid worden gegevens vastgelegd. Dit gaat om:
- naam
- adres
- telefoonnummer
- mailadres
Deze gegevens worden gebruikt voor normaal zakelijk contact (facturen, nieuwsbrieven, netwerkbijeenkomsten, netwerkactiviteiten).

Gegevens op de eigen profielpagina en agenda-items:
Leden beheren hun eigen profielpagina en agenda-items. De gegevens op deze pagina's worden als kennelijk openbaar aangemerkt. Zij worden, via de website, beschikbaar gesteld aan de bezoeker om contact te leggen met de aanbieder of activiteiten bekend te maken.
Vanuit beheeroogpunt kunnen tekstuele aanpassingen worden gemaakt, zoals hoofdlettergebruik bij agenda-items. Inhoudelijke aanpassingen of wijzigingen in dag/tijd worden alleen in overleg met of op verzoek van de betrokken aanbieder gedaan.
Op de site geplaatste content kan gebruikt worden voor publiciteit in sociale media en gedrukte agenda.

Vastlegging gegevens:
Gegevens worden vastgelegd in een content management systeem. Iedereen heeft toegang tot zijn eigen profielgegevens. De regiocoördinator van de netwerken en de technisch beheerder van de website hebben toegang tot alle gegevens. Content van de profielpagina wordt 2 jaar bewaard na beëindiging lidmaatschap.

Financiële gegevens worden verwerkt in een one-line boekhoudprogramma. Financiële gegevens worden 7 jaar bewaard (eis belastingdienst).

Met de technisch beheerder van de website moet nog een beheerdersovereenkomst worden afgesloten. Hierin moet ook nog de check plaatsvinden of de leveranciers voldoen aan de AVG en het gebruik van cookies. Deze laatste worden vooral ingezet voor het goed functioneren, gebruikersgemak en analyseren van de website.

Inschrijving voor nieuwsbrieven door bezoekers:
Bezoekers van de site kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief (inspiratienieuws). Onderaan iedere nieuwsbrief heb je de mogelijkheid om, wanneer jij dat wilt, je met 1 klik uit te schrijven. Jouw gegevens worden dan automatisch en met onmiddellijke ingang verwijderd.