Inhoudsopgave

Verbinden is een werkwoord
Open bedrijvendag: wie wil meedoen?
Zoek je collega's eens op
Op de ondernemersagenda

vrijdag 20 september 2019

Verbinden is een werkwoord

We willen graag verbonden zijn of in verbinding staan met. Dat heeft iets statisch, de verbinding bestaat. Meestal in een iets vast, bijvoorbeeld een structuur of onderdeel. Zoals een koppelstuk of een lasnaad. De verbinding is gelegd. We zijn ergens lid van, vormen een netwerk.

Verbinden is een werkwoord. En werkwoord rijtjes beginnen altijd met ik. Ik verbind in dit geval. Je gaat dan zelf actief iets doen. Verbinden is dus iets doen waarbij twee dingen aan elkaar gekoppeld worden. Bij ons vaak mensen, gedachten of idealen.

Hoe vullen we eigenlijk 'ik verbind' in binnen de bewuste netwerken? Wat verbinden we eigenlijk? En hoe doe "ik" dit. En jij? Verbindt jij ook? En wat doe jij dan? 

Zijn de bewuste netwerken nu iets statisch of iets wat beweegt? Iets wat is vastgelegd of iets wat zich vormt? Iets wat behouden moet worden of iets wat transformeert? Zijn we met elkaar verbonden, of binden we elkaar vast? Daar mijmer ik wel eens over. Als coördinator van een netwerk waar verbindingen onmisbaar zijn maar vaak ook breekbaar.

Ik voel met niet verbonden of gebonden. Ik voel me blij als ik verbind of gefrustreerd als 'ik verbind' een eenzijdige uitreiking blijft die niet beantwoord wordt. Want zonder antwoord, geen verbinding. In deze nieuwsbrief staan activiteiten waarin iedereen verbinden tot werkwoord kan maken. Wie weet verbind ik daarmee.

Willemijn van Schilfgaarde

Open bedrijvendag: wie wil meedoen?

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan en tekstOp zaterdag 2 november is het open bedrijvendag. Voor ondernemers (zp) die graag iets van hun bedrijf/werk willen laten zien stelt Bhome@work ruimte beschikbaar. Daar kunnen jullie ook gebruik van maken.

De aanloop kans vergroot als je samen met anderen je presenteert. Dus ook als je zelf een ruimte hebt kan het handig zijn je hierbij aan te sluiten.

De ruimte wordt gratis beschikbaar gesteld. Het zijn de nog niet verhuurde ruimten die beschikbaar zijn. Er zijn tafels en stoelen maar als je iets nodig hebt wat gehuurd moet worden (sta tafel bijv.) worden kosten doorberekend. Je kan zelf ook dingen meenemen (massagestoel bijv.).

Ik ga er gebruik van maken. Jij ook? Geef dit dan zo snel mogelijk aan mij door, maar uiterlijk 30 september. Bhome@work is gevestigd op Zomerdijk 9E in Meppel.

Catering tijdens open bedrijvendag bij Bhome@work: er is een keuken aanwezig en er wordt nog gezocht naar een catering. Wil jij jezelf op deze manier presenteren meld je dan aan.

Zoek je collega's eens op

Bij samen een netwerk zijn hoort netwerken. Dat is net werken maar dan met collega's. Hiermee leer je elkaar kennen als persoon én als professional. We versterken het bewuste netwerk als we hier tijd in willen steken. Dat is niet alleen energie geven, je ontvangt ook weer terug. Bijvoorbeeld door onderlinge doorverwijzing of aanbeveling. Wat makkelijker is als je weet wat iemand doet en hoe iemand werkt. Samen kunnen we dan doorgroeien van een 'advertentie' site naar een platform voor bewust en duurzaam leven in Meppel en omstreken.

Als coördinator organiseer ik netwerkbijeenkomsten. Voor volgend jaar zet ik twee netwerkborrels op de agenda. Dan gaat het om ontmoeten. Maar jullie kunnen natuurlijk ook zelf initiatief tonen. Volg een kennismakingsworkshop bij elkaar. Bezoek een open dag? Consulteer elkaar eenmalig over en weer. Heb jij alles al voor elkaar? Help je collega op weg! Ben jij nog erg zoekend? Durf te vragen! 

Laten we samen sterk staan voor bewust en duurzaam leven in de regio. Een platform waar digitaal zichtbaar wordt wat al allemaal mogelijk is in Meppel en waar we samen het verhaal vertellen dat gezond leven meer is dan ziekte bestrijden, dat mensen in sociale netwerken gelukkiger worden dan als individuele rationele economische denkers en dat we met elkaar stappen kunnen zetten voor een gezonde aarde. Dat verhaal vertellen we in wat we doen.

Waar kan je elkaar ontmoeten?
28 september burendag Oosterboer. Ontmoet de coördinator Bewust Meppel/Steenwijk, Akke Rozema, voetreflexologie, werkgroep Fairtrade Meppel en Repaircafé Meppel
28 september: open huis Touched by Hands, Marjan van Buuren
2 november: Hannette Webbink, Karah en Ron Bults, mediation101.nl. Open huis tijdens open bedrijvendag Bhome@work.

Op de agenda vinden jullie kennismakingsworkshops en informatie over collega's.

Op de ondernemersagenda

Nog activiteiten in oktober die nog niet in de agenda staan? Zet ze er voor 24 september in. Daarna maak ik de gedrukte kalender op.

Wil jij bijdragen aan het inspiratienieuws van oktober? Stuur dan een bijdrage voor 28 september. Het thema is stilte. In deze maand vallen: nacht van de nacht (26 oktober) en dag van de stilte (27 oktober).

Wie heeft er interesse in een netwerkbijeenkomst rond vloggen? Ik zou die graag willen organiseren met een aantal ondernemers uit het netwerk die actief gebruik maken van video/film om zichtbaar te maken wat ze doen. Met als resultaat een eerste video/film op je telefoon.

28 september: open burendag Oosterboer

10 oktober: ondernemersgala

15 oktober: kenniskaravaan, bijeenkomst hoe anders denken waarde oplevert (meppeler uitdaging)

2 november: open bedrijvendag. 

13 december: open coffee ontbijt.