De Poppenspeler van Warschau

Muzikaal verteltheater door Trio Wilde Eend

7 juni 2024 19:30 - 21:30 CSG Dingstede Gerard Doustraat 13 Meppel

Trio Wilde Eend vertelt het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven. Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt nog meer kleur door ontroerende Oost Europese klezmermuziek en sfeervolle improvisaties.
 
Met alle oorlogen om ons heen en de vele mensen die hun huis moeten verlaten op de vlucht voor geweld en onderdrukking, is dit verhaal ook een verhaal van nu. In dit verhaal verweven levens van vriend en vijand in het getto zich met elkaar. Door hun beider ogen bezien we de oorlog en de nasleep ervan. Voor ons als kijker roept het vragen op. Vragen als: "Valt er ooit iets te leren van een oorlog? Hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Waar vind ik nog hoop? Wat als ik zelf moet kiezen tussen de dood of op de vlucht?”
 
Iedereen is van harte welkom. Voor ons is het fijn als u zich aanmeld zodat we een idee hebben hoeveel gasten we kunnen verwachten. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie en thee. Wij vragen een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de kosten.
 
Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door de samenwerking van CSG Dingstede, Oecumenische Gemeente Meppel, Fairtrade Meppel, R.K. Parochie, Hervormde Gemeente Ruinerwold, Stichting Grote Broer, St. Waarborgfonds Meppel en St. Het Burgerweeshuis Meppel.

Contact

Bewust in de regio Meppel


Pagina van aanbieder

Terug

Locatie

Gerard Doustraat 13, Meppel

* Verplicht veld

Powered by webXpress