Aanbieder Irene Kuyters
E-mail i.kuyters@gmail.com
Website www.irenekuyters.com
Telefoon 0624479378
Adres Wilgenstraat 6
Postcode 7975 AZ
Plaats Uffelte
KvK 01153341
 
Categorie Coaching
 

Héla coaching - Leren en ontwikkeling in de natuur en aansluitend op de natuur van het kind.

Paardrijlessen voor kinderen

Behalve dat het fijn is om met je paard door het bos te rijden leren en ontwikkelen kinderen in de omgang en het paardrijden vaardigheden en kwaliteiten. Dit zijn vaardigheden en kwaliteiten die kinderen nodig hebben, nu of in hun latere leven. Dit kan de vaardigheid zijn om te ontspannen en tot rust komen maar ook bijvoorbeeld het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, eigenwaarde en/of doorzettingsvermogen. Bij Héla Coaching worden de paard(rij)lessen zo ingericht dat deze aansluiten op dat wat er op dat moment speelt en aandacht vraagt in de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Vaardigheden ontwikkelen en het omgaan met de paarden en/of paardrijden zijn bij Héla Coaching onlosmakelijk met elkaar verbonden om de eenvoudige rede dat het één niet gaat zonder het ander. 


Coaching 

Ondervindt een kind problemen in zijn/haar ontwikkeling en/of kan een kind in bepaalde situaties niet uit zichzelf  in evenwicht komen, dan kan een coaching traject uitkomst bieden. We werken dan gericht aan een bepaalde problematiek, naar een bepaald doel. Ouders en andere direct betrokkenen worden meegenomen in dit proces.

Coaching traject

Het persoonlijke verhaal van het kind is de leidraad in het traject. We kijken en luisteren naar wat aandacht vraagt, de kernvraag is: Wat is het wat ontwikkeld wil worden? 

Dit is het vertrekpunt van waaruit de sessies volgen. Samen komen we tot een persoonlijke aanpak en een gewenste oplossing. Iedere keer kijken we wat er gebeurd is en hoe het er voor staat. Van daaruit zetten we een stap voorwaarts. Gaandeweg lost het probleem zich op, het wordt kleiner en is geen issue meer.

 

Kenmerken van Héla coaching zijn:

* Het persoonlijke verhaal is leidraad.

Het creëren van een veilige bedding. 

Eigen inbreng, zelf bestuur. Het kind is de baas : ) , ik heb de leiding ; ) 

* Inzichten in praktijk brengen. 

* Doen en ervaren. Wat klopt en wat niet.

 

 

In de afgelopen 15 jaar zijn er heel wat kinderen en jongeren geweest die lessen/therapie/coaching sessies hebben gevolgd bij Héla Coaching. Kinderen in alle soorten en maten met allerlei verschillende problematiek. Ieder traject was anders, ieder kind had zijn persoonlijke verhaal en aanpak. Ouders en leerkrachten waren betrokken, deden soms mee in de sessies. 


 


 Meer weten?  Kijk op de website of bel Irene: 06 24479378
Powered by webXpress