INFORMATIE

Welkom bij Bewust in de regio Meppel

Op deze website vind je inspiratie voor bewust, duurzaam en natuurlijk gezond leven in en rond Meppel. De aangesloten ondernemers werken met passie aan bewustwording, natuurlijke gezondheid en duurzaamheid. Bij Bewust in de regio Meppel is bewust leven vooral gekoppeld aan het verbinden van hoofd en hart. Als hoofd en hart verbonden zijn maken onze handen de mooiste dingen. Dingen die ruimte geven aan het respectvol omgaan met onszelf, met elkaar en met onze omgeving. Dingen als bewegen gericht op doorstroming in ons lijf, zoals bij yoga en taichi. Dingen als complementaire zorg die ons verbind met onszelf en de mensen om ons heen. Zoals bij verschillende therapievormen, mindfulness en meditatie. Dingen die onze verbeeldingskracht stimuleren en ons weer leert dromen, zoals bij stemexpressie, art-journaling, biodanza. Dingen die bijdragen aan een gezonde aarde zoals eerlijke handel, biologische landbouw, een permacultuurtuin. En dingen die bijdragen aan groei als wonderschoon mens die ieder is. Daar gaat het bij Bewust in de regio Meppel om. Bewust in de betekenis van: waarnemen en ervaren, het reageren op stimuli zoals gevoelens, gedachten, ideeën, plannen en voorstellingen in het besef dat alles met elkaar verbonden is.

En dat maakt het zo leuk om eens rond te neuzen op deze website. Je vindt therapeuten, coaches, kunstenaars, ondernemers in alle soorten en maten die heel veel complementaire zorg, workshops, trainingen, cursussen en  lessenreeksen aanbieden waarbij verbinding tussen hoofd&hart, mens&mens, mens&maatschappij en mens&ecologie centraal staan. Met een agenda vol activiteiten die aansluiten op  zorg voor elkaar, positieve gezondheid voor jezelf en zorg voor de aarde.

Meer informatie over onze missie en visie vind je op de profielpagina van Bewust in de regio Meppel. Wil je contact met de coördinator Willemijn van Schilfgaarde? Stuur dan een mail naar info@bewustmeppel.nl of bel: 06 2004 9826

Meppel vitaal en in beweging in een handige gids

Gezond zijn is meer dan "niet ziek" zijn. Bij positieve gezondheid kijk je dan ook naar de mens en haar omgeving. Voor Meppel hebben ik een gids gemaakt waarin bewust en duurzaam leven, een gezonde leefstijl en gezondheid samenkomen rond de peilers van positieve gezondheid. Je kan het hier lezen:


Alles over bewust leven in de regio op 1 site


Voor jou als bezoeker is alle informatie overzichtelijk samengebracht op deze site. Je vindt aanbieders, activiteiten van aanbieders en nieuwsberichten. Wil je je aanmelden voor een activiteit dan kan dat via het aanmeldformulier die onder de activiteit staat. Deze gaat rechtstreeks naar de aanbieder toe. Bij iedere profielpagina staat alle informatie om rechtstreeks met een aanbieder in contact te komen.

Daarnaast versturen we elke maand een inspiratienieuwsbrief over bewust, duurzaam en gezond leven. Wilt jij op de hoogte blijven meld je dan aan voor deze nieuwsbrief. Dit kan op de homepage.

Complementair spreekuur: kom langs met je vragen

Ben jij op zoek naar een manier om je kwaliteit van leven te bevorderen en weet je niet zo goed wat kan helpen? Kom dan langs op het spreekuur voor complementaire zorg. Stel je vragen in een informatief gesprek met een complementair therapeut. De therapeut zal vanuit een holistische visie feedback geven, vragen beantwoorden en eventueel doorverwijzen. De spreekuren zijn op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur en dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur. Wil je hiervoor een afspraak maken, meld je dan aan door een mail te sturen naar spreekuur@bewustmeppel.nl.

Aanbieder worden?

Ben jij actief op het gebied van bewust en duurzaam leven en wil jij ook op deze website staan als aanbieder? Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Bescherming van persoonsgegevens en gebruik van cookies

Bewust Meppel is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens van haar abonnementhouders en zij die zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Hiervoor worden alleen de strikt noodzakelijke persoonsgegevens opgeslagen. De aanbieders zijn verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens bij aanmelding voor een activiteit of vraag naar informatie.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Bewust in de regio Meppel  houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Meer informatie vind je hier.


Deze website plaatst alleen noodzakelijke cookies voor het goed functioneren van de website.

Powered by webXpress