Bewust Leven

25 mei 2021, Bewust in de regio Meppel

Bewust leven wat bedoelen we hier eigenlijk mee? In de afgelopen zomer ontdekte ik dat woorden als duurzaam, bewust en gezond langzaam overgenomen zijn door de commercie en ingevoegd in de strategie van zoveel mogelijk geld verdienen. En daarnaast dat de roep om ons doen en laten af te stemmen op een zorgvuldig omgaan met onszelf, elkaar en onze aarde een heel andere taal ontwikkeld.

 

Niet herkenbaar? Volg eens wat reclame op gebied van smartphones, suikerrijke producten en de btw discussie rond groente en fruit. Wij worden als bewuste mensen neergezet als we kiezen voor gemak, genot en vrijheid, ongeacht de kosten voor lijf en milieu. Wij zijn duurzame mensen als we hetzelfde blijven consumeren maar dan "groen” of "met aandacht voor milieu geproduceerd” (wat dat dan ook mag betekenen). En we zijn gezond bezig als we prestatiegericht sporten en fysieke uitdagingen aangaan. Ons ego krijgt volop ruimte door "feel good” plaatjes te koppelen aan consumptie.

 

 

Bij Bewust Meppel is bewust leven vooral gekoppeld aan het verbinden van hoofd en hart. Als hoofd en hart verbonden zijn maken onze handen de mooiste dingen. Dingen die ruimte geven aan het respectvol omgaan met onszelf, met elkaar en met onze omgeving. Dingen als bewegen gericht op doorstroming in ons lijf, zoals bij yoga en taichi. Dingen als complementaire zorg die ons verbind met onszelf en de mensen om ons heen. Zoals bij verschillende therapievormen, mindfulness en meditatie. Dingen die onze verbeeldingskracht stimuleren en ons weer leert dromen, zoals bij stemexpressie, art-journaling, biodanza. Dingen die bijdragen aan een gezonde aarde zoals eerlijke handel, biologische landbouw, een permacultuurtuin. En dingen die bijdragen aan groei als wonderschoon mens die ieder is. Daar gaat het bij Bewust Meppel om. Bewust in de betekenis van: waarnemen en ervaren, het reageren op stimuli zoals gevoelens, gedachten, ideeën, plannen en voorstellingen in het besef dat alles met elkaar verbonden is.

 

 

En dat maakt het zo leuk om eens rond te neuzen op de website van Bewust Meppel. Je vindt therapeuten, coaches, kunstenaars, ondernemers in alle soorten en maten die heel veel complementaire zorg, workshops, trainingen, cursussen en  lessenreeksen aanbieden waarbij verbinding tussen hoofd&hart, mens&mens, mens&maatschappij en mens&ecologie centraal staan. Met een agenda vol activiteiten die aansluit op de nieuw taal die voorzichtig doorklinkt in woorden als zorg voor elkaar, positieve gezondheid, gemeenschapsvorming en grenzen aan groei.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress