EMDR

22 dec 2022, Praktijk voor Rebalancing
EMDR is een methode om schokkende, stressvolle ervaringen, trauma's, herhalende gedachten die nog steeds een nadrukkelijk een rol spelen in je leven alsnog te laten verwerken. De emoties worden door de EMDR-methode losgekoppeld. 
 
Wat is een trauma? Best wel een beladen woord. Alleen al het woord heeft veel impact, net zoals het trauma zelf. Het gaat vaak om ingrijpende gebeurtenissen of een reeks van gebeurtenissen die ingrijpend waren voor je en die impact hebben op je huidige gedrag, gedachten en gevoelens. Net of het aanvoelt, dat 'het nog steeds ronddraait in je hoofd'. 
 
Denk aan een ongeluk, echtscheiding, je hebt een harde opvoeding gehad en nog steeds last van, plotseling overlijden van een dierbaar persoon, vroeger gepest zijn op school of je wordt als kind nog steeds gepest. Je kan ook het idee hebben, ik hoor er niet bij. Het gevoel hebben van alleen zijn en geen aansluiting vinden bij andere mensen. 

En het kan zelf zo zijn, dat je denkt, ach zo erg is het toch niet. Gaat wel weer over. Zoals je bijvoorbeeld vroeger genegeerd werd door je ouders of vroeger gepest werd op school. Er niet bij horen. Of je bent gaan geloven, ik ben niet goed genoeg. Of je doet werk en doet net of je het leuk vindt en eigenlijk diep van binnen vind je er niks aan. Een negatieve basisovertuiging kan ook nog steeds in je hoofd afspelen, zoals bijvoorbeeld ik ben dom of ik ben waardeloos.
 
Resultaat EMDR: het trauma of negatieve basisovertuiging blijft niet langer in jouw heden, waardoor je het steeds opnieuw beleeft, maar wordt echt verleden tijd!
 
Wil je meer lezen of heb je een vraag of wil je even overleggen of het iets voor je is? Bel of app mij dan even. Dan neem ik de tijd voor je om met je te overleggen. 
 
Voor meer informatie over EMDR verwijs ik je naar de blog op mijn website https://praktijkvoorrebalancing.nl/trauma/emdr/
 
Blijf er niet mee zitten, het hoeft niet. Ook jij, mag met een helder hoofd de dag doorkomen. 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress