Fairtrade week 6 tot 15 mei

01 mei 2023, Fairtrade Meppel

Borden Fairtrade Gemeente
Onze gemeente is al vanaf 2010 een Fairtrade Gemeente. Dat willen we graag aan iedereen laten weten. Daarom komen nu bij alle toegangswegen tot de bebouwde kom een Fairtrade Gemeente-bord. Deze borden stonden al bij de belangrijkste toegangswegen. Op 5 mei, de dag voor de Fairtrade Week, onthult wethouder Jeannet Bos een van deze nieuwe borden.

Minimarkt bewust en duurzaam
Op 6 mei kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur de minimarkt Bewust en Duurzaam bij ’t Huis aan de Ceintuurbaan 106 bezoeken. Op deze markt vind je allerhande producten en informatie over een gezonde, bewuste en duurzame leefstijl. Met lokale aanbieders geven we een kijkje in de mogelijkheden rond gezond en eerlijk eten uit onze achtertuin, eerlijke handel en gezonde leefstijl. De Werkgroep Fairtrade Meppel is samen met de Wereldwinkel aanwezig met een rad van fortuin waar leuke prijzen te winnen zijn.

Cadeaudozen fairtrade
Op 8 mei ontvangen  Suzanne Bouwers van de Fairtrade School CSG Dingstede en aan Roelof Prij, voorzitter van de Wereldwinkel cadeaudozen van de Werkgroep Fairtrade Meppel. CSG Dingstede verdient een cadeau omdat zij zich op veel verschillende manieren inzet voor fairtrade. De Wereldwinkel krijgt een cadeaudoos die in de Fairtrade Week weer gewonnen kan worden door klanten van deze winkel. Weten hoe? Loop even binnen. De Wereldwinkel vind je aan de Woldstraat 35 in Meppel.

Scholen en winkels actief
In de Fairtrade Week vind je verschillende acties in de supermarkten. Fairtrade producten kun je in deze week vaak met korting kopen. Dat gaat niet ten koste van de producten van de producten in de ontwikkelingslanden. Die krijgen sowieso een minimumprijs voor hun producten. Ook een aantal scholen is actief. Zo start het Technasium, een onderdeel van CSG Dingstede, deze week met een project over fairtrade textiel. En geeft Roelof Prij, fairtrade ambassadeur, een gastles aan groep 7 van het Stadskwartier. Deze groep werkt over het thema voedsel en wijdt een special les aan fairtrade.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress