Hoofdpijn - Au, dat rotkastje ook

01 jul 2021, Natuurgeneeskundige praktijk Erica

Herkenbaar? Je komt omhoog en stoot je hoofd knoeperd hard tegen een openstaand kastje. Au, au, Dikke bult en even later heb je hoofdpijn.

Een duidelijke aanleiding met eigenlijk een logisch vervolg. Helaas is het met heel veel hoofdpijnen niet zo duidelijk wat erachter zit.

Er zijn vele soorten hoofdpijnen met ook weer legio aan aanleidingen. Hoe weet je dan of je een juiste aanpak kiest.

Een paracetamol werkt wel even tijdelijk, maar voor je het weet kun je niet meer zonder. Of het doet niks dus grijp je naar zwaardere middelen. Wat je eigenlijk dan doet is de symptomen onderdrukken.


De uitdrukkingskracht van het lichaam druk je eigenlijk naar binnen en jouw lichaam zal reageren met nog meer hoofdpijn of andere klachten. Soms zie je dat na de paracetamol de hoofdpijn ook terug komt en vaak erger. Het is een tijdelijke oplossing maar geen duurzame.


Wil je duurzaam en blijvend van je hoofdpijnklachten afkomen dan zal je dieper moeten kijken dan wat je aan de buitenkant merkt. Komt hoofdpijn bijvoorbeeld voor in de familie of hoofdpijn gerelateerde klachten als bijv. PMS, heb je ooit een klap in je nek gehad, is het ontstaan nadat je ziek bent geweest, hoe zit het met het medicijn gebruik, heb je veel last van stress etc. legio oorzaken en soms zijn er meerdere te vinden.


Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar jouw constitutie, wat hoort bij jou, waar ben je gevoelig voor, wat zijn je voor- en afkeuren. Wat heb je genetisch meegekregen, wat heb je in je leven aan "life events” meegemaakt die nu nog doordreunen in je huidige leven. Belangrijk is ook jouw leefstijl. Niet om in een keer drastisch alles om te gooien maar wel een stuk bewustwording van dat wat je doet effect heeft op jouw gezondheid.

Dat laatste is sowieso een belangrijk punt, want wanneer heb jij nu hoofdpijn, waar zit het dan en heb je er nog andere klachten bij, maakt het nog uit of je iets wel of niet doet. Wat gebeurd er met je als je hoofdpijn hebt, kruip je stil in een hoekje of ga je juist actief wat doen ter afleiding

Een van de eerste pijlers in de praktijk is het water drinken, niet zomaar water maar rein vitaal water. Water dat reinigt en voed. Uiteraard kijken we naar voeding maar ook naar medicijngebruik.


Kortom het is belangrijk te kijken naar het individuele plaatje, want jouw hoofdpijn is niet die van de buurman, ook al stoot je tegen hetzelfde kastje…… Binnen onze praktijk kunnen we samen met jou kijken naar een duurzame oplossing voor jouw klachten. Dit doen we doormiddel van uitvragen, testen en behandelen. Binnen de praktijk hebben we een scala aan mogelijkheden die we in kunnen zetten bij de behandeling o.a. bio resonantie, homeopathie, fotonentherapie en systemische opstellingen.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress