Ik hang mijn klimschoenen aan de schone lucht

22 nov 2021, Andrea Deckers
Als ik mijn grootste hobby kan inleveren, en als voor dat offer zou de lucht zo schoon blijven als die door de lock down geworden is, zou ik dat doen. Ook als mijn maatjes wèl zouden blijven klimmen. Een gezondere leefomgeving, met minder landbouwgif, minder luchtvervuiling, minder mechanische geluiden.

Het zou mij niet verbazen als dat in éen klap tientallen ziektes zouden verminderen en verdwijnen.

Gezondheid. Dat is het grote thema.
Al die reizen naar wintersport, verre landen en
Zijn die om de extase te kunnen beleven van het feit dat je lééft? Ja toch?
Ervaren van grootse natuur, zoals skieën, duiken, wandelen.
Nieuwe belevingen, zoals mensen met een andere uiterlijk of andere gewoonten, steden, kunst uit andere culturen. Verwondering. Kicks. Een nieuw kijk op dingen.

Die dingen doen je voelen dat je lééft. Maar wat dacht je ervan, als we hier, vandaag en Thuis, bij het opstaan, werken, verzorgen en naar bed gaan, zouden voelen dat we leven? Blij zijn dat we ademen. Verguld met de aanblik van onze tuin.
Als ons eigen familieleven, dat wat we met onze handen doen, de liedjes die we zingen, de omgeving die we zelf hebben opgebouwd, ons elke dag zou doen voelen dat we léven?

Dan mag eerst je werk wel wat minder druk. Je hypotheek wel wat minder duur. Je fitheid wel wat beter. Je tijd voor vrienden en familie wel wat relaxter en royaler. De lucht wel wat schoner.

Na een jaar van ‘ons inhouden’ als gevolg van corona-maatregelen was de lucht schoner. Niemand had het met opzet zo bedoeld. Maar het is zo.

En het vervulde mij met een gevoel van gezondheid en vreugde zó ècht, dat ik mijn hele hebben en hobby ervoor zou géven als dat kan maken dat het zo blijft. Ik zou het namelijk veel leuker vinden in Nederland. We zouden trots zijn op hoe landbouw, natuur en steden op ingenieuze manier in elkaar overlopen, hoe mooi de woonoplossingen zijn die we voor zoveel mensen op een klein oppervlak hebben gerealiseerd.
En al mijn vrienden en familie zouden meegenieten. Samen zouden we plezier maken met alles wat er hebben en kunnen. Gewoon hier.

Yep. Ik ben een idealist.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress