Nu te koop in de boekhandel

17 apr 2023, Meer dan IQ
Het boek 'Ik kan het zelf - inzoomen op onderpresteren' geschreven door Annet Atsma en Anja de Groot ligt nu in de boekwinkel. Het boek is geschreven voor ouders, leerkrachten, docenten en iedereen die met opvoeden en onderwijs te maken heeft.

'Een toegankelijk boek waarin herkenbare, dagelijkse situaties beschreven worden, afgewisseld met wetenschappelijke inzichten waardoor je op een laagdrempelige en speelse wijze meegenomen wordt in het fenomeen onderpresteren.' 
 
Het is maar met welke bril je kijkt! Bij kinderen die vastlopen in het onderwijs helpt het om eerst te ontdekken met welke bril ze naar zichzelf kijken. Of anders gezegd: wat zien ze als ze in de spiegel kijken? Een stoere leeuw of een angstige poes? Een kundige kok of een knoeier in de keuken? Het bepaalt in belangrijke mate hoe kinderen hun weg vinden in het onderwijs wat wij ze aanbieden. Aan al die mensen daar om heen de grote opgave om te leren deze brillen te herkennen. In dit boek staan vele voorbeelden van "strategieën" die worden toe gepast en die uiteindelijk maken dat deze kinderen onderpresteren en uiteindelijk vastlopen. Gelukkig gaat dit hand in hand met mogelijkheden om kinderen zelf aan het werk te zetten met "leren leren".
 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress