Sport- en Preventieakkoord

26 mei 2023, Bewust in de regio Meppel
Het toverwoord bij uitstek én we willen het allemaal: een gezonde leefstijl! We kunnen er niet meer om heen. Meer bewegen, gezonder eten, bewuster leven ... het is allemaal onderdeel van een gezonde leefstijl. Met een beetje geluk krijg je ook meer zin in het leven.
 
Slechte gewoontes hebben we allemaal. Roken, drinken, heel veel zitten en een voorkeur voor eten met veel suiker, koolhydraten en zout. Het is zo gewoon geworden en we merken pas hoe ongewoon futloos we zijn geworden als we hijgend op de dansvloer staan, het dagelijkse ommetje een steeds grotere uitdaging wordt of als we ons zelf horen zeggen: hè hè, nu eerst even zitten hoor.
 
Er is dus werk aan de winkel, al kunnen we niemand een gezonde levensstijl opleggen. Wat wij wel kunnen doen, is mensen bewust maken van de risico’s. En gezonde alternatieven stimuleren en bereikbaar maken voor iedereen. Met het sport- en preventieakkoord werken op lokaal niveau een heleboel organisaties samen om met elkaar een gezonde leefstijl aan te moedigen.
 
Een aantal bewuste en duurzame initiatieven kwamen al op gang met ondersteuning vanuit het sport- en preventieakkoord. Denk aan het spreekuur complementaire zorg, Meppel Vitaal en in Beweging, de minimarkten bewust en duurzaam. Maar ook initiatieven om sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, gezondheid te zien vanuit positieve gezondheid in plaats vanuit "niet ziek zijn".
 
Op 14 juni is er een voorlichtingsavond over gedragsverandering bij kinderen door voeding en beweging. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Meer informatie vindt je hier. Verder zijn er dit jaar nog twee minimarkten bewust en duurzaam: op 1 juli en op 7 oktober.
 
 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress