Stembevrijding de sleutel tegen overprikkeling en stress

27 mei 2022, Praktijk Zonnekracht Stembevrijding&Coaching
Als HSP’er ben je vaak snel overprikkeld. Je eigen ruimte innemen kan je helpen om minder overprikkeld en overweldigd te raken door die prikkels. Maar hoe doe je dat? 

Als hoogsensitief persoon heb ik zelf ook de ervaring van overprikkeling. Dat ik bijv. niet tegen het geluid van de airco kon en die liever uit wilde. Later zei ik ineens verrast: He, nu heb ik er helemaal geen last meer van. De HSP coach waarmee ik toen in gesprek was zei: ‘Ja, dat komt omdat je geland bent in je lichaam en dus meer jouw aanwezigheid ingenomen hebt’. 

Het is dus belangrijk om te werken aan je eigen gronding en aanwezigheid innemen, vooral als HSP’er. 

In je hoofd leven 


Veel hoog sensitieve personen leven juist niet gegrond in volle verbinding met hun lichaam. Hun eigen aanwezigheid is verspreid. Ze zijn of naar voren op de ander gericht (en dus is hun energieveld verdund) of zitten met hun energie in hun hoofd. Dit is een manier om jezelf te beschermen. Het zijn copingsmechanismen om zo weinig mogelijk (vervelende) prikkels te voelen. 

Echter, dit maakt je juist kwetsbaarder voor overprikkeling. Want je voelt steeds minder en daardoor raakt je lichaam meer en meer overprikkeld en overbelast. Of je raakt steeds een beetje meer de verbinding met jezelf kwijt en dan weet je niet meer wat van jou is of de ander. Herkenbaar?

Jouw ruimte innemen 


De sleutel is om juist je eigen ruimte meer in te nemen. Je aanwezigheid ten volle te benutten. Uit dat denkhoofd te komen en te landen in je lichaam. Zodat je stevig in jezelf staat, verankerd in je eigen energieveld en ook beter aanvoelt wanneer je aan je grens zit (dus vóórdat je overprikkeld raakt).

Met stembevrijding breng ik je uit je denken weer in je voelen en je lichaam. En laat dit nu de sleutel zijn tegen overprikkeling en stress. 

Stembevrijding brengt je uit je hoofd in je lichaam


Stembevrijding nodigt je uit te gaan voelen wat in jou leeft, brengt je aandacht naar je lichaam. Je stem is een krachtig instrument. Je stem is trilling. Met je stem tril je vastzittende blokkades los, zodat jouw energie meer gaat stromen. Uit je hoofd, je lichaam in. 
Je leert om jouw ruimte in te nemen, je energieveld en dus jouw aanwezigheid te vergroten en je komt weer in contact met jezelf en gaat voelen wat in jou leeft. 

Dit maakt je krachtiger, meer aanwezig en daardoor minder vatbaar voor overprikkeling. 

Voel je ook verlangen om meer jouw ruimte in te nemen en/of minder overprikkeld te raken? Je bent van harte welkom voor een Uit je Hoofd-sessie stembevrijding. Als lid van Bewust Meppel krijg je de eerste 30 minuten van mij cadeau. 

Met zonnige groet,
 
Elisa de Lijster
Praktijk Zonnekracht 
Stembevrijding & Coaching 

~  Ik help mensen die stress ervaren en vermoeid zijn om contact te maken met hun lichaam en om van binnen uit hun hart te openen en hun ware geluid te ontdekken zodat zij weer lekker in je vel zitten ~

www.praktijkzonnekracht.nl 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress