Stress?!

20 okt 2021, Acupunctuurpraktijk Uffelte

Wie kent het niet? Stress op het werk, op emotionele momenten, in lastige situaties of voor examens. Stress is een natuurlijke manier om met situaties om te gaan die lastig zijn. De bloeddruk en hartslag gaan omhoog, je bent alert en kunt snel reageren. Maar het hoort een tijdelijke situatie te zijn!


Als het langer duurt dan kan het lijf niet meer goed ontspannen en ontstaan er mogelijk gezondheidsproblemen. Pijnlijke menstruatie kan bijvoorbeeld door stress worden veroorzaakt. Ook als het ergens anders door wordt veroorzaakt hoort de menstruatie niet pijnlijk te zijn overigens. Zeker bij langdurige werkstress ligt een burn-out op de loer. Hoofdpijn als gevolg van stress is ook een veelgehoorde klacht.


Stress wordt vaak genoemd als een van de oorzaken van hart- en vaatziekten en kanker. Zeker als er andere risicofactoren zijn als hoge bloeddruk, roken en/of overgewicht is het aan te raden om hier iets aan te doen. Als acupuncturist zie ik veel mensen met stress gerelateerde klachten. Met acupunctuur zijn de gevolgen van stress vaak goed te behandelen. Het lijf ontspant weer en leert beter met stress omgaan. Pijnklachten, gejaagd gevoel, hartkloppingen e.d. kunnen worden behandeld. Soms is het nodig om ook met Chinese Kruiden te behandelen omdat er over langere tijd een leegte in het lijf kan zijn ontstaan die op zichzelf weer voor problemen kan zorgen.


Het is zeker zaak om te zorgen dat de bron van de stress zoveel mogelijk wordt weggenomen. Het leren omgaan met stress door te leren ontspannen is ook erg belangrijk. Tai Chi is daarvoor bijvoorbeeld een goede manier maar ook yoga, meditatie, mindfulness of tijd maken voor een hobby, wandelen of fietsen is een goede manier. In mijn praktijk geef ik, naast behandelingen met acupunctuur, cuppen en Chinese kruiden ook altijd een voedings- en leefstijladvies passend bij de persoonlijke situatie en klachten.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress