Aanbieder Maarten Wiegmans
E-mail info@spirituele-regressie.nl
Website www.spirituele-regressie.nl
Telefoon 06 - 20 32 38 48
Adres Het Haagje 109
Postcode 7902 LD
Plaats Meppel
KvK 56707401
 
Categorie Regressietherapie
 
Aangesloten bij
RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
NVRT - Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten
VIV - Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Spirituele Regressie

Praktijk voor Spirituele Regressie

Regressie- en Reïncarnatietherapie,
Relatietherapie en relatiecoaching
Droomtherapie
Zielsontwikkeling en Karma-coaching

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Bij regressie- en reïncarnatietherapie ga je op zoek naar de oorsprong van je klacht of probleem. Vaak weet je als cliënt zelf niet meer precies waar een probleem, een eigenaardigheid of een beperkende overtuiging vandaan komt. Onder een lichte trance, bij volledig bewustzijn, help ik je terug te gaan naar de oorzaak, en beleef je deze opnieuw. Dit kán (maar hoeft niet) tot ervaringen te leiden, die je niet herkent uit je huidige leven. Je hoeft niet in vorige levens geloven, net zomin als je dat bij een droom hoeft te doen; ook (dag)dromen kunnen opkomen en van belang zijn.

Je herbeleving begeleid ik vervolgens op een bevrijdende wijze, zodat je de storende en onverwerkte gevolgen en conclusies in het volle licht ziet en voelt. Zodat je ze daarna los kunt laten. Ook storende trekjes zoals lichtgeraaktheid of beperkende overtuigingen als "het zit me nooit mee" of "het is mijn schuld dat relaties stuk lopen", hebben vaak oorzaken in het verleden en kunnen op deze wijze opgelost worden: de plaat die in de groef was blijven hangen wordt helemaal afgeluisterd, maar vervolgens ook ontkoppeld van het hier en nu; daarna gaat hij de hoes en de kast in.

Met regressie- en reïncarnatietherapie kun je ook vergeten positieve ervaringen en slapende vermogens opnieuw activeren. Vaak gaat het om problemen, waar je met een reguliere therapie niet, of niet diep genoeg bij komt. Een greep uit het scala aan problemen, waar regressie- en reïncarnatietherapie met veel succes en een hoge mate van cliënt-tevredenheid wordt toegepast:

● Faalangst, schuldgevoelens en schaamte; angst- en paniekaanvallen. 
● Sociale fobieën, hoogtevrees, smetvrees enz.
● Gevoelens van schuld en tekortschieten;
● Gevoelens van depressie en leegte;
● Rouwverwerking en verwerking van verlieservaringen;
● Relatie- en sexuele problemen;
● Stemmen horen, tics, Gilles de la Tourette;
● Nasleep van traumatische ervaringen, ongelukken, sexueel misbruik, lichamelijk geweld of chirurgische ingrepen; 
● Lichamelijke klachten zoals chronische ziektes, vermoeidheid of overgevoeligheid; 
● Posttraumatisch stress-syndroom of PTSS.

In de praktijk zie je als cliënt in trance een film zich afspelen, waarin de veroorzakende gebeurtenis of gebeurtenissen centraal staan. De emotionele ladingen, die daarbij zijn achtergebleven en nog steeds aanwezig zijn, werken we door en laten we los; ook wordt gebruikt gemaakt van de mooiste ervaringen in je verleden, die opnieuw worden verankerd en geïntegreerd. Daarbij kunnen ook vreemde, niet-eigen energieën of entiteiten worden opgespoord en losgelaten.

Ik gebruik daarbij de zelfhelende vermogens van de cliënt, en versterk die. Een beetje zelfkennis en het vermogen om met beide benen op de grond te staan, zijn wel nodig. Maar je wordt beloond met catharsis: een mentale, emotionele en fysieke loutering, die leidt tot diep doorvoeld begrip. En integratie van lichaam, gevoel, geest en ziel.

Zielsregressie:
In een zielsregressie, die drie tot vijf uur duurt, gebruik ik een diepere hypnose die het voor jou mogelijk maakt verbinding te maken met je zielsherinneringen en – ervaringen uit het bardo of tussenbestaan. Je gaat dus een reis maken naar de zielenwereld, een reis naar de tijd die je ziel doormaakt tussen levens in. Het is zoals bij een BDE of Bijna-Doodservaring, maar deze keer ga je wél helemaal door de tunnel heen terwijl je toch veilig én bewust op de couch ligt. Tijdens deze zielenreis in de spirituele wereld zul je antwoorden krijgen op eeuwenoude vragen, zoals:

‘Wie ben ik?’
‘Waarom ben ik hier?’
‘Waarom koos ik dit leven?’
‘Waar gaan we heen na de dood?’
‘Is er een leven na dit leven?’
‘Wie zijn mijn zielenmaatjes?’

Op dit type vragen krijg je tijdens zo'n regressie een diepgaand antwoord. Door de zielsherinneringen krijg je inzicht in jouw levensweg en weet je weer wie je diep van binnen bent en hoe dat aansluit in je huidige leven. Je ziel wordt ‘blootgelegd’, puzzelstukjes vallen in elkaar. Door het overzicht van alle levens, ontdek je je rode draad door de verschillende levens heen.

Jungiaanse droomtherapie: dromen die niet begrepen worden, zijn als brieven die je ongeopend laat. In een sessie help ik je om de verborgen boodschappen uit je dromen helder in beeld te krijgen, zodat je weet welke thema's en motieven nu voor jou van spelen. En: of je misschien iets belangrijks overslaat waardoor je leven onvolledig blijft.

Voor alle genoemde therapieën geldt: daar waar je struikelt, ligt de schat begraven. Daar vind je dus de mogelijkheid om je probleem op een creatieve wijze op te lossen. Zodat je je daarna weer verbonden voelt met jezelf, de mensen en de wereld om je heen.

Beroepsverenigingen en vergoedingen door Zorgverzekeraars

Ik ben professioneel lid van Earth, de European Association of Regression Therapists en van de NVRT, de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten. De kosten bedragen 60 euro per uur. Ik word vergoed door ruim 90% van de zorgverzekeraars, omdat ik naast gediplomeerd regressie- en reïncarnatietherapeut ook coach ben. Via de Coachingsberoepsvereniging VIV, ben ik aangesloten bij de Koepelorganisatie RBCZ, en voldoe ik aan de strengste eisen die in het complementair-alternatieve veld aan therapeuten worden gesteld. 

Wellicht tot nadere info per telefoon of in mijn praktijk in het Centrum voor Welzijn en Gezondheid, of het mooie Oude Zusterhuis in Assen.


Powered by webXpress