Aanbieder Mirjam de Jonge
E-mail spreekuur@bewustmeppel.nl
Website
Telefoon
Adres Ceintuurbaan 106
Postcode 7941 LX
Plaats Meppel
KvK
 
Categorie Bewustzijnsontwikkeling
 

Spreekuur Complementaire Zorg

Hoe kan ik mijn gezondheid bevorderen

In Meppel is er het Spreekuur Complementaire Zorg. Hier kan iedereen met vragen over gezondheid vrijblijvend en gratis terecht. Het spreekuur is er elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur en dinsdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur. Het spreekuur vindt plaats bij´t Huis aan de Ceintuurbaan 106 in Meppel en is op afspraak. Afspraken kunnen per mail gemaakt worden via spreekuur@bewustmeppel.nl. Het consult duurt ongeveer 15 minuten. De therapeut beantwoord zo goed mogelijk de vraag en zal indien nodig advies geven op gebied van geschikte behandelwijzen binnen de complementaire zorg.

Ontstaan van het spreekuur

Het spreekuur is een initiatief van drie therapeuten in samenwerking met Bewust in de regio Meppel. Mirjam de Jonge, Sabah Aoulad El kadi en Wilma Bast zijn de initiatiefnemers die hun schouders hieronder zetten. Het idee om een complementair spreekuur in Meppel te starten is ontstaan vanuit de behoefte om mensen vrijblijvend te informeren en adviseren over de mogelijkheden binnen de complementaire zorg. Veel mensen weten namelijk niet wat de complementaire zorg precies inhoudt en wat het voor hen kan betekenen. Dit komt mede doordat er binnen dit veld een zeer breed scala van behandelwijzen mogelijk zijn. Cliënten zien door de bomen het bos niet meer.

Met welke vragen kan je terecht?


Het kan zijn dat mensen vragen hebben over welke therapie het beste is bij bv diabetes of hoe kom ik van die chronische rugklachten af. Uiteraard is de weg via de huisarts of het ziekenhuis een hele verstandige en voor veel mensen de eerste stap. Maar wat als je uiteindelijk niet verder komt? Is er dan ook nog een andere (aanvullende) mogelijkheid. Of wil de cliënt preventief aan het immuunsysteem werken of bemerken zij spanningsklachten. Dan wil dit initiatief helpen om een keuze te maken in de veelheid aan mogelijkheden. Want waar bij de één mindfulness of meditatie kan helpen, is dat voor de ander een behandeling bij een Dorn therapeut of bij een acupuncturist.


Activiteiten

 • 17-06-2024

  19:00 - 20:00

  Spreekuur Complementaire Zorg

  Voor al je vragen op het gebied van gezondheid en leefstijl

  Aanmelden
 • 18-06-2024

  09:00 - 10:00

  Spreekuur Complementaire Zorg

  Voor al je vragen op het gebied van gezondheid en leefstijl

  Aanmelden
Powered by webXpress