De kracht van zachtheid bij de massagetherapeut

23 nov 2021, Massagetherapeut Mirjam de Jonge

Als massagetherapeut behandel ik mensen met een grote diversiteit aan klachten. Waar veel mensen het lekker vinden als hun rug of schouders flink wordt losgemaakt, reageren de meeste lichamen toch beter op juist een zachtere aanpak.


Een relatief onbekende behandelvorm die daarop in speelt is Holistic Pulsing. Het is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. De wiegende techniek maakt Holistic Pulsing tot een van de diepste en effectiefste ontspanningsmethode op grond van de kalmerende uitwerking die het heeft op het zenuwstelsel. Er is namelijk geen noodzaak om in de weerstand te komen want er wordt niets geforceerd. Het geeft ons systeem de informatie dat het veilig is, dat er voldoende is, dat het goed is zoals het is. De toegangsweg wordt vrij gemaakt zodat de genezende invloed onbelemmerd door kan dringen in de diepste lagen van ons wezen.


Holistic Pulsing is onmiskenbaar verbonden met het element water. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit vloeistof (water). Water kun je niet vastpakken, het beweegt mee, het zoekt de weg van de minste weerstand. Dit wordt meestal niet geassocieerd met kracht. En toch, water dat lang genoeg tegen een dijkje aan kabbelt zal deze uiteindelijk kunnen breken. En vooral het woord 'uiteindelijk' is hierin belangrijk. In onze maatschappij zijn we geneigd steeds opnieuw te zoeken naar een quick fix. Hoge bloeddruk? Met een pilletje is het snel weer verlaagd. Pijn? Een aspirine is zo genomen. Verveeld? Internet biedt ons een uitkomst.


Kunnen we het helen van ons systeem nog de tijd geven? Zijn we nog in staat een stap terug te doen en werkelijk te voelen wat ons lichaam, wat ons ongemak ons wil vertellen? Ik nodig je uit om  het leven simpeler te maken. Is het werkelijk belangrijk om een hele bijzondere surprise te maken? Is het werkelijk nodig de perfecte cadeau's te vinden voor de dierbaren om je heen? Is het werkelijk jouw streven om jezelf te pushen om meer te geven dan er nu beschikbaar is? Probeer eens in te voelen wat je een beste vriend of vriendin zou adviseren in een drukke periode. Die gun je toch rust, geluk, tevredenheid, liefde, zachtheid. Gun je dat jezelf? Als je dat toch jezelf zou kunnen geven is dat wellicht het grootste cadeau dat je kan krijgen. En het kan…


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress