Februari de maand van de liefde

28 feb 2023, Sabah Holistische zorg

Februari de maand van de liefde 
 
Liefde is een term waar veel over gesproken en geschreven wordt. Ook denken en handelen we er dagelijks naar. Iedereen heeft zijn/haar eigen kijk op liefde.
Wat is liefde voor jou?

Voor vele is de maand februari de maand van de liefde. Een maand waar bewust extra aandacht wordt besteed aan liefde. Vanuit welk perspectief definieer jij liefde? Jaren geleden heb ik mezelf deze vraag eens gesteld en het gaf mij bijzondere inzichten. 

Liefde is voor mij de meest zuivere basisenergie van het universum. Het is de zuivere energie die vanuit mijn ziel door mijn geest en lichaam reist. 
Deze basisenergie bestaat uit vele vertakkingen van positieve energie en emoties, die als geheel voor balans en harmonie zorgen. Liefde werkt van binnen naar buiten. Wanneer de liefde voor jezelf in balans en harmonie is, dan geldt dat ook voor de liefde om je heen. 


De kracht van zelfliefde
Zelfliefde is een sterk mechanisme. Het werkt door je geest en lichaam heen en is sterk verbonden met je gezondheid en welbevinden. Bij veel ongemakken die wij als mens kunnen ervaren in ons leven raad ik altijd terug te gaan naar de kern; zelfliefde. Ben je sterk verbonden met jezelf? Ben je liefhebbend voor jezelf? Zorg je goed voor jezelf? Desinvestering in zelfliefde zorgt uiteindelijk voor vele nare ongemakken zoals burn out, depressie en eenzaamheid. Zelfliefde is de kortste weg naar een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Zoals ik al eerder aangaf reist liefde vanuit ons ziel door ons geest en lichaam heen en zorgt voor balans en harmonie, van binnen naar buiten. Omdat ons ziel in ons hart huist is ons hart het symbool voor liefde. Wat zo bijzonder is aan ons liefdevolle hart, is dat wanneer je ernaar luistert en je laat leiden het je verbindt met jezelf en met anderen. Ons hart heeft een elektromagnetisch veld om zich heen dat 5.000 keer krachtiger is dan het elektromagnetisch veld dat rond de hersenen ligt. Het veld van het hart is zelfs gemeten op twee tot drie meter afstand van ons lichaam (bron: HeartMath Institute).

Ons liefdevolle hart heeft een effect op anderen. Het veld van je hart maakt namelijk contact met de velden om je heen. In het veld van het hart bevindt zich de energie van de emoties die we voelen en daarmee beïnvloeden we elkaar. Vaak zonder dat we het zelf door hebben dragen we bij aan het geluk van een ander. 


Geniet…..en heb lief, 
Sabah Aoulad El Kadi


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress