Geboortehoroscoop en persoonlijkheid

21 nov 2021, Natuurlijke Geneeswijzen Meppel

Wil jij in dit nieuwe jaar de uitdagingen in jouw leven aanpakken zoals dat bij jouw persoonlijkheid past? In jouw geboortehoroscoop staan aanwijzingen over jouw typische kracht en wat je kunt doen om jouw karakter te ondersteunen en je plannen te laten bloeien.

In de geboorte horoscoop is de zon een van de belangrijkste planeten. Ons zonneteken (sterrenbeeld) is het teken waarin de zon zich bevond op het moment van je geboorte. De zon symboliseert onze levenskracht. De Zon is je bewuste kant, ook wel je mannelijke kant genoemd. Daarnaast is de Maan een hele belangrijke planeet. De maan staat voor je vrouwelijke gevoelsmatige kant en je onbewuste reactiepatroon. Ten derde heb je nog de Ascendant; dit is geen planeet maar het teken aan de horizon op het moment van jouw geboorte. Deze staat voor hoe je overkomt in eerste instantie bij anderen. Voor de duiding van een horoscoop spelen allerlei aspecten mee. Zo is de positie tussen de planeten en andere tekens en de plaatsing in de huizen belangrijk voor de duiding van jouw geboortehoroscoop.

In de hiernavolgende uitleg wordt alleen gesproken over de zon. Dit is dus maar een beperkt facet van je gehele persoonlijkheid. Herken jij je zelf in een beschrijving terwijl het niet jouw zonneteken is, dan kan dit je maanteken of ascendant zijn. Samenwerking met andere zonnetekens kan gunstig zijn, dus zeker een aanrader om voorbij je eigen teken te kijken.

Wat zegt jouw sterrenbeeld over jouw persoonlijkheid?

RAM; een avonturier in hart en nieren, neemt graag initiatieven, is moedig, ondernemend, staat open voor nieuwe dingen. Jouw kracht is pionieren. Wil je nieuwe dingen bedenken, zoek dan samenwerking met iemand die jouw idee handen en voeten kan geven.

STIER; een rustige doorzetter, verbonden met de aarde en de natuur, kan goed ordenen, en bourgondisch genieten. Jouw kracht is dat je jouw koers goed kunt vasthouden. Eenmaal op gang zal jij rustig doorgaan en de zaken regelen. Op gang komen kan lastig zijn, zorg dan voor een schop onder je kont.

TWEELING; een brok aan energie, jeugdig, sociaal, communicatief, met brede belangstelling, ook technisch handig, altijd op zoek naar kennis. Netwerken is jouw kracht, van mens tot mens, over koetjes en kalfjes, via digitale verbinding, niets is te veel. Anderen kunnen je niet altijd bijhouden, kies daarom bewust ook voor rust.

KREEFT; een familiemens en gevoelsmens, huiselijk ingesteld, weet wat behoefte aan veiligheid is, kan veiligheid bieden aan anderen. Jouw kracht is je zorgzaamheid en liefde voor familie, kinderen of dieren. Koester je kracht, maar kruip ook eens in je schulp door je eigen verwentijd te pakken.

LEEUW; het zonnetje in huis, warmte, vrolijkheid, goedgehumeurd, expressief en creatief, leiderschap, uiting geven aan trots. Jouw trots is jouw kracht. PR zal je goed afgaan. Omring je met aandacht en geniet. Vergeet niet dat het voeden van je eigen zon een inspiratie voor anderen is.

MAAGD; praktisch, analytisch, observatievermogen, oog voor details, oog voor gezondheid, voeding. Zorg en zelfzorg is jouw kracht. Blijf jouw zorg lekker praktisch toepassen, zolang je je niet in details verliest. Wees niet te analytisch, in grote lijnen denken kan ook heel gezond zijn.

WEEGSCHAAL; liefdevol, verbindend, vrede bewaren, compromissen, twee kanten van het verhaal begrijpen. Jouw kracht is mediation. Liefde geven en liefde ontvangen is belangrijk voor je. Als jij bloeit, bloeit wat jij aanpakt ook. Mis je andermans liefde, zorg dan voor de liefdevolle verbintenis met je zelf.

SCHORPIOEN; charismatisch, mystiek, gevoelig, energiek, kan anderen doorgronden, kan voor transformatie zorgen. Jouw kracht is je natuurlijke autoriteit. Jij kan de kracht in mensen verder ontwikkelen. Wat voor jou vanzelfsprekend is, kan voor de ander overweldigend zijn. Een stapje terug kan dan de beste stap voorwaarts zijn.

BOOGSCHUTTER; overtuigend, enthousiasmerend, filosofisch, iemand meenemen in de missie, grensoverschrijdend denken, interesse in andere culturen. Mensen enthousiasmeren is jouw kracht. Blijf je horizon verbreden en vrienden maken, je bereikt veel met deze capaciteit. Sla er niet in door, sta af en toe even stil en geniet van wat er al bereikt is.

STEENBOK; ambitieus, serieus, tot aan de perfectie. Jouw kracht is je verantwoordelijksgevoel. Jij organiseert alles tot in de puntjes. Neem ook je verantwoording voor jezelf. Wees wijs met jouw veeleisende kracht want depressies kunnen op de loer liggen. Schroom niet om jezelf van tijd tot op de eerste plaats te zetten.

WATERMAN; non-conformistisch, rationele houding, zonder oordeel, gelijkwaardig, vriendschappelijk in de omgang, wereld verbeteraar, van alles-en-iedereen houden. Jouw kracht is je relativerende blik, de waarde van nieuwe dingen zien en deze overbrengen. Begrijp dat dit koel kan overkomen, maar blijf deze verkoelende eigenschap koesteren.

VISSEN; invoelend, meegaand, gevoel voor sfeer, dromen, fantasierijk. Kunstenaarschap is jouw kracht. Je kunt andermans beleefwereld verruimen. Wil je jouw ideologie tot bloei laten komen, zoek dan iemand om jouw kunststuk neer te zetten en wortels te geven. Waak ervoor dat jouw energie alleen in het hoofd zit, ga naar buiten en blijf in contact met de aarde.

Meer informatie over jouw horoscoop

Het leren begrijpen van je sterrenbeeld zal je vertellen wat je wilt (zonneteken), wat je nodig hebt (maanteken), en op welke manier je dat probeert te bereiken (ascendant). De mogelijkheden en de aanleg van de persoon is terug te vinden in de geboorte horoscoop.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress