Green Awareness

28 mrt 2021, Wilma Bast Natuurgeneeskunde

De vastentijd is ingegaan. Dit jaar geen carnaval om de vasten af te sluiten maar toch blijft het een mooi en inspirerend idee om een tijdje af te zien van bepaalde voeding of gewoonten. Om patronen te doorbreken en in de lente weer een nieuw begin te maken. Met een schoon lichaam en een frisse geest weer te kunnen bloeien. Net als de natuur weer uit zal lopen en de eerste sneeuwklokjes hun hoofdje boven het gras uit gaan steken. 

En waar willen we dan vanaf zien; wat willen we opschonen. Misschien dichter bij de natuur komen door op te letten hoe je consumeert en dan een tijdje consuminderen. Een maand niks bestellen op internet. Nadenken over het energie zuiniger maken van ons huis. Een plan opstellen en het ook echt uitvoeren. Geen vlees of vis eten voor een bepaalde tijd?

Jezelf een doel stellen en beseffen dat wat voor jou goed is dat dat ook voor moeder aarde goed is. Wij zijn een onderdeel van deze aarde en dat besef is best moeilijk in te laten zakken, als je met de auto overal heen gaat, je huis van alle gemakken voorzien is en we de natuur niet meer nodig lijken te hebben. Door de pandemie gaan nu veel meer mensen wandelen in het bos en joggen of fietsen. De frisse lucht doet ons goed en zo herontdekken we wellicht onze verbinding met de bomen en de dieren die we zien.
 
Ingesleten gewoonten veranderen als je ze 6 weken lang na laat. Dan ineens is bijvoorbeeld elke dag alcohol of koffie drinken niet meer je norm. En als je door weer en wind de fiets pakt en de auto laat staan, dan wen je daaraan en ga je het bizar vinden dat je eerst voor kleine stukjes in de auto stapte!

Het milieu en de natuur gaan mij persoonlijk erg aan het hart. De gewoonten om lang te douchen of de kachel op 20 graden te zetten zijn gelukkig verleden tijd. Nu eens kijken of er nog iets is waar ik een tijdje m’n focus op kan richten. Voor inspiratie kijk ik om me heen en zie mooie groene initiatieven.

Onderstaande websites vind ik inspirerend! 

Zoals: de E-course van KlimaatGesprekken, die je ieder moment kunt beginnen.
Erover praten helpt maar gesprekken over klimaatverandering lopen niet altijd even makkelijk. In deze e-course willen zij je inspireren om het gesprek aan te gaan op een positieve manier, met voorbeelden en verhalen van anderen, zodat je merkt dat je wel degelijk een verschil kan maken en dat je er niet alleen voor staat. https://www.klimaatgesprekken.nl/workshopreeks-volgen/e-course/

Zoals: Vijftig tinten groen beleid dus help wat moet ik kiezen! Met de verkiezingen die eraan komen kun je wel wat hulp gebruiken. En genoeg inspiratie en helderheid vind je op deze pagina van Milieu Defensie. https://milieudefensie.nl/verkiezingen2021


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress