Hoe blijft duurzaam herstel duurzaam?

01 dec 2023, Sabah Holistische zorg
 
Ik ben Sabah Aoulad El Kadi, holistisch therapeut en leefstijlcoach. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met duurzaam herstel van gezondheid en welbevinden. Duurzaam herstel start bij het creëren van innerlijke ruimte zodat je zelf aan de slag kan. Veel mensen met (langdurig) gezondheidsklachten en ongemakken hebben het gevoel vast te zitten en kunnen niet de stap zetten naar het anders doen. Patronen doorbreken en je leven anders inrichten kan lastig zijn. In vele gevallen wordt in Nederland daarom nog steeds te snel gegrepen naar medicatie. Migraine is een goed voorbeeld van dingen anders aanpakken voor duurzaam herstel van binnenuit. Wees lief voor jezelf en draai het eens om. In plaats van te snel grijpen naar medicatie stel jezelf de vraag: Wat kan ik zelf tegen migraine doen? Sommige gezondheidsklachten en ongemakken creëren we namelijk zelf door onze manier van leven.
 
Duurzaam herstel werkt van binnen naar buiten
Innerlijke ruimte creëren zodat jij het anders kan gaan doen is dus een essentiële eerste stap bij duurzaam herstel van jouw gezondheid en welbevinden. Het creëren van innerlijke ruimte doe je door de blokkades en verstoringen in je lichaam en geest op te lossen. Vervolgens kun jij aan de slag om jouw leven anders in te richten. Leefstijlverandering is een tweede essentiële stap bij duurzaam herstel van jouw gezondheid en welbevinden. In mijn werk ligt daarom ook de nadruk op de combinatie van lichaamswerk (oplossen van blokkades en verstoringen) en begeleiding/coaching van gedragsverandering (leefstijlpreventie).

Hoe meer innerlijke ruimte gecreëerd wordt hoe meer het lichaam en geest in balans raakt. Je voelt je goed, fit en ervaart meer geluk in je leven. Je denkt positiever over jezelf en je hebt een sterk intrinsieke motivatie om patronen door te breken en goed voor jezelf te blijven zorgen. 
 
Wat kan jij zelf doen om liefdevolle gedragsverandering in je leven te creëren?  
Door jezelf deze vraag te stellen en ernaar te handelen ondersteun jij jouw zelfherstellend vermogen. Zo blijft duurzaam herstel ook echt duurzaam. "Ons zelfherstellend vermogen activeren” klinkt misschien vaag, maar we zijn dagelijks bezig vanuit ons zelfherstellend vermogen. Soms bewust en vaak onbewust. Een concreet voorbeeld is slapen. Tijdens onze slaap activeren wij ons zelfherstellend vermogen. Ons lichaam en onze geest gaan in de nacht aan de slag met herstel zodat we weer goed en wel aan de dag kunnen beginnen. Niet gaan slapen of niet kunnen slapen verstoord ons herstel. 

Een ander voorbeeld waarbij je bewust en onbewust jouw zelfherstellend vermogen kan activeren is bij een verkoudheid. Een verstopte neus is een veel voorkomend symptoom bij een verkoudheid. Naast dat een verstopte neus zwaar vervelend kan zijn, kan het ons ook behoorlijk uitputten omdat ons ademhalingsproces verstoort raakt. Toch kunnen we ons herstel zelf op gang helpen.

Wat kan jij zelf doen aan een verstopte neus? 
In de meeste gevallen gaat een verkoudheid vanzelf over en tussentijds kan jij door o.a. te gaan stomen, voldoende water blijven drinken en tijdelijk geen zuivelproducten nuttigen (zuivel stimuleert namelijk slijmvorming), jouw zelfherstellend vermogen ondersteunen bij het openen van de neus. Een andere effectieve handeling om de neus te openen is het stimuleren van het meridiaanpunt Dikke Darm 20 (DID20).

 Foto: Het meridiaanpunt DID20 bevindt zich aan de onderrand van de beide neusvleugels in de holte

Door het meridiaanpunt (ook wel energiepunt genoemd) te masseren open je de neus en kan je weer vrij inademen. Het energiepunt DID20 is een mooi punt om te masseren bij verkoudheid en werkt daarnaast ook goed bij reukverlies. Je vindt het energiepunt aan de onderrand van de neusvleugels in de holte. Zie foto hierboven voor de locatie van het energiepunt DID20 

Masseer het energiepunt DID20 aan beide kanten van je neusvleugels tegelijk. Masseer met de klok mee en blijf rustig inademen via de neus. Doe dit voor een paar minuten en ervaar zelf hoe deze simpele handeling jou helpt om je neusverstopping weer los te maken. Leuk als je mij even via de Whatsapp laat weten wat jouw ervaring is.

Wil je meer weten over hoe je holistisch duurzaam herstel kunt creëren voor jouw gezondheid en welbevinden? Op mijn website kan je meer informatie vinden. Wil je een vrijblijvend gesprek, neem dan contact met mij op. Ik maak graag tijd voor je vrij. 

Ik wens jou een heerlijke decembermaand toe en graag tot ziens.


Geniet…..en heb lief,

Sabah Aoulad El Kadi
Holistisch therapeut/leefstijlcoach


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress