Innerlijke rust en vrede in turbulente tijden

27 nov 2021, Israna

 

Even geen gedoe, weg met stress, hallo innerlijke rust!

Op 4 december geven Froukje Buma en Jeroen Kuyper van Israna een gratis open les van de cursus Awakening your Light Body van 13.30 tot 16.00 uur in Dalfsen. Deze cursus werkt met klanken en hoge energiefrequenties die de blokkades uit je lichaam en energieveld gaan oplossen. Je hervindt de innerlijke rust en vrede in jezelf en leert daarnaast te leven als ziel op aarde. 

 

Veel mensen zijn gestrest door het hele gedoe rondom corona en de nieuwe coronamaatregelen. Zo sprak ik afgelopen week iemand die vertelde dat ze bijvoorbeeld op de dag van een pestconferentie (zo noemde ze het) voelt hoe de spanning zich opbouwt en er dan de hele dag mee bezig is. Met dan daarna allerlei gevoelens van boosheid en teleurstelling. Ze vroeg zich af hoe het kon dat ik daar helemaal geen last van heb.

Om te beginnen houd ik me zo min mogelijk bezig met persconferenties en/of coronamaatregelen. Ja, we zijn natuurlijk op de hoogte van de regels maar daar houdt het dan ook op. Zowel voor- als tegenstanders van vaccineren en maatregelen hebben nogal wat minder positieve gedachten en gevoelens momenteel. Dit geeft een zware massa-energie. Als je je hier niet op richt, geen TV kijkt of alsmaar het nieuws volgt op je telefoon, blijf je erbuiten.
Kijk of je je kunt richten op wat je wel wilt en kunt, op wat je vreugde geeft en wel goed en mooi is. Creatieve ideeën en inspiratie kunnen juist boven komen in situaties en tijden die vanuit het aardse gezien lastig zijn. Zo vinden wij het een verrijking dat we nu ook qigong en andere cursussen via internet kunnen geven. Op deze wijze kun je zelfs meer mensen bereiken en de energie en verbinding is ook dan voelbaar. Daarnaast is het voor ons een tijd van bezinning geworden: waar zijn we mee bezig en wat willen we? En hoe verhoudt zich dat tot wat we nu doen?

Het wordt makkelijker als je de corona crisis vanaf een hoger niveau bekijkt en ziet dat het in wezen gaat over een verschuiving in bewustzijn van de mensheid: van ieder voor zich, macht en strijd naar eenheid, compassie en vrede. Daar zitten we middenin. Die verschuiving brengt nogal wat gewoel met zich mee. En zoals de meesters met wie wij werken al jaren geleden aankondigden: als de mensen niet snel genoeg veranderen en bijvoorbeeld milieumaatregelen nemen, dan komen er crises. En die blijven komen zolang er niet geluisterd wordt naar de overduidelijke signalen. Het is juist in deze tijd belangrijk om niet elkaar, voor- en tegenstanders voor vaccineren en maatregelen, te gaan bestrijden maar om in saamhorigheid te blijven zien waar het om gaat en elkaar te respecteren.

Elke dag doe ik qigong oefeningen waardoor ik in balans blijf en stabiel. Ze helpen ook nog om gezond te worden en te blijven en ze versterken je immuunsysteem. Dus meerdere vliegen in één klap! Ik doe Spring Forest Qigong omdat mij dat bijzonder aanspreekt maar andere vormen van qigong zijn ook prima of andere oefeningen, verschillende vormen van yoga, waar je ook rustig en vredig van wordt.

Door elke dag daarnaast een of twee meditaties te doen, blijven we in een hogere vibratie, een hogere trilling. Dit geeft dan weer positieve gevoelens en gedachten. Juist in deze tijd moeten we zien dat we in die hogere energie blijven en buiten de lagere energieën van negativiteit, boosheid en angst. Wij doen geleide meditaties. Het voordeel daarvan is dat je vanzelf wordt meegenomen in de hoge energie zelfs als je met je gedachten elders bent. Maar ook hier geldt natuurlijk dat andere vormen van meditatie ook prima zijn als ze jou helpen om in hogere staten te komen. Natuurlijk zijn ook wij geen heiligen en er kan best eens wat gebeuren waardoor ook wij van slag zijn. Maar ook dan stellen de spirituele methodes ons in staat om snel weer in balans te komen. Zoals de grondlegger van de Light Body cursussen Duane Packer placht te zeggen: "het gaat er niet om hoe lang je in hoge staten kunt zijn maar om hoe snel je er weer naar terug kunt keren”.

We wandelen veel. In de natuur zijn, of je nou wandelt, fietst of gewoon zit, brengt je dichter bij kalmte en rust. Boosheid en angst kunnen in de natuur makkelijker oplossen. De natuur is ook een prachtige leerschool waar alle antwoorden aanwezig zijn. Wij zijn gezegend met een mooie woonplek van waaruit we zo de natuur in kunnen lopen. Mocht jouw situatie anders zijn, misschien woon je in een stad, kijk dan of je er een paar keer per week op uit kunt gaan en de natuur kunt opzoeken. En als dat ook niet kan, maak dan in meditatie contact met de natuur en hervind de rust op deze wijze.

Na het gesprekje deze week met de gestreste persoon, dacht ik aan de rijkdom in ons leven en hoe de prachtige spirituele methodes die op ons pad zijn komen hebben geleid tot een volkomen andere manier van in het leven staan. In het bijzonder was ik dankbaar voor de allereerste spirituele cursus die wij in 1993 volgden en al vele jaren zelf ook geven, de cursus Awakening your Light Body. Deze bracht zoveel veranderingen in onszelf en onze kijk op het leven dat we daarna vaak spraken over ons vorige leven (voor de cursus) en het huidige leven (daarna). Het was echt alsof we in een ander leven terecht waren gekomen. Alles wat daarna is gekomen gaf ons verdere verdieping en meer verschuivingen. Maar deze eerste cursus bracht de verandering van een gewoon leven zoals de meeste mensen dat leiden, met baan, relatie, huis en vrienden, naar een ‘ongewoon’ leven waarin we wel ons leven op aarde leiden maar ons daarnaast bewust zijn van iets anders, iets mooiers, een licht en liefde die overal doorheen stralen. Het gewoel op aarde kan voor ons natuurlijk ook onaangenaam zijn maar als je je steeds bewust bent van iets anders, het licht en de hogere zingeving, raakt het je minder of niet. We zijn niet onverschillig of apathisch geworden maar we zijn meer in contact met wat er werkelijk toe doet.

Op 4 december geven we een introductieworkshop van 13.30 tot 16.00 uur en op 8 januari beginnen we met deze cursus. In Isis Sofia, Keizersteeg 3 in Dalfsen.

Meer informatie: www.israna.nl


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress