Intuitieve tekening: de grens over

10 jan 2023, Thera Tromp Meesters

Bij Intuïtief Tekenen is belangrijk wat je eigen associaties bij de tekening zijn. Belangrijker dan algemene waarheden, hoewel die in de 2plaats wel meedoen.

Maar eerst je eigen associaties. Wat voor mij het belangrijkst is, is het baby’tje dat vrolijk de waterbaan afglijdt, zomaar het diepe donkerblauwe water in. Dat baby’tje ben ik natuurlijk.


Het baby'tje is een mobiel element in de tekening, het kan bewegen en doet dat ook. Ze/hij (blauw mutsje!) beweegt naar de rechterkant van de tekening – de toekomstkant. Oho, gaan er dingen veranderen in diepere zin?

Wat me ook opvalt is dat er in het midden van de tekening (hier en nu) een grens is tussen land en water. Baby gaat bijna de grens over. Juist in grensgebieden gebeuren spannende dingen.


Is de waterbaan een glijbaan? Of een boom zonder kroon? Of een rivier?
Als je iets vanuit meerdere posities kunt bekijken, dan wil de tekening je veel vertellen. Is het een glijbaan, dan kijk je er vanuit een laag standpunt, je zit op je hurken. Is het een boom, dan sta je rechtop. Is het een rivier, dan zweef je hoog in de lucht.


Links (verleden) zie ik een soort festival der zielen.
Rechts is een watervogel die haarscherp en trefzeker een lekker hapje in de diepte ziet.

De grote oranje bol hangt eigenlijk boven het water en staat op het punt om te water te gaan. Oranje? Waar staat dat voor jou voor?

Er is trouwens een duidelijk zwak punt in de tekening. Iets in de tekening is onaf. Zie jij wat dat is? En kun je zien wat heling gaat geven?

 

Wat geeft zo’n tekening veel, vind je niet?
Thera 

 


 Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress