Meer energie, effecten van hartcoherentie

25 nov 2021, wantdatklopt.nl

Meer energie door hartcoherentie

Iedere dag word je wakker met een bepaalde hoeveelheid energie. Die kun je naar hartenlust besteden. Zolang je maar niet vergeet je energie ook regelmatig weer aan te vullen. En zorg er vooral voor, dat je eerst je energielekken dicht! Anders kun je eindeloos je innerlijke batterij op blijven laden zonder dat je ooit veerkracht opbouwt. Dat is als het vullen van een emmer vol gaten.

Verspilling in het emotionele domein

De meeste mensen verspillen vooral energie in het emotionele domein. Als je de hele dag angstig bent en loopt te piekeren of je straks nog wel een praktijk hebt, kost je dat bakken energie. Onnodige energie. En als jij je voortdurend opwindt over de maatregelen van het RIVM, dan ben je onderhand vast ook bekaf. 

Met wilskracht kun je geen emoties bedwingen

Hoe kun je die emotionele verspilling dan voorkomen? Want tegen jezelf zéggen dat je niet bang moet zijn, of boos, dat helpt niet echt. Je kunt onmogelijk met wilskracht alleen je emoties bedwingen. Daarvoor is meer nodig. 

Synchroniseer je hart, je brein en je lijf!

Hartcoherentie is een hele mooie, natuurlijke methode om emotionele gaten te dichten. Hartcoherentie werkt juist op fysiek niveau. Het zorgt ervoor dat je 

hart, je brein en je lichaam met elkaar synchroniseren. Je zou het meditatie 2.0 kunnen noemen. 

Coherent hartritme

Je leert hierbij je eigen hartritme harmonieus te maken, oftewel coherent. Zo train je je autonome zenuwstelsel (vooral je nervus vagus) en breng je l

ijf en brein in de veilige modus. Daardoor stopt de stressreactie en dus de aanmaak van stresshormonen. 

Versterk je immuunsysteem

Dat voelt niet alleen prettiger, het levert ook energie en vitaliteit op en een betere nachtrust. En, minstens zo belangrijk in deze tijd: het versterkt je immuunsysteem! Hartcoherentie is ook heel effectief gebleken bij angstklachten en ja, die komen juist nu veel voor.

Heart-Focused Breathing

De basis van alle oefeningen in de hartcoherentie is de Heart-Focused Breathing. Alle andere oefeningen borduren hierop voort. Je kunt hem heel eenvoudig zelf proberen en gedurende de dag steed even toepassen. Een paar ademhalingen helpt al om de focus uit je hoofd te halen en je autonome zenuwstelsel te kalmeren. 

Dit zijn de 4 stappen van deze oefening.

  1. Richt je aandacht op je hart
  2. Stel je voor dat je ademt door je hart
  3. Adem iets langzamer en dieper dan normaal
  4. Adem in een rustig tempo

Biofeedback

Bijzonder aan hartcoherentie is dat je werkt met biofeedback. Je ziet je eigen hartritme direct terug op de computer of je eigen smartphone, via een oorsensor. Dat geeft vertrouwen en het zorgt ervoor dat je met je aandacht gemakkelijker bij je ademhaling of je hart blijft.  

Invloed van emoties

Hartcoherentie is veel meer dan alleen ademhaling! Wil je een mooi voorbeeld horen van hoe liefde en genegenheid direct effect hebben op je hartritme? Luister dan eens naar de podcast van Leefzin met het interview met Baptiste de Pape (de maker van de film "The power of the heart”). Na een minuut of 15 vertelt interviewer Eric de Jong (geen familie, wel Meppeler) over zijn eerste ervaring met hartcoherentie. Een magisch moment!

wantdatklopt.nl

Ik vind het altijd leuk om over mijn passie te praten. Dus ben je geïnteresseerd in training of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust contact met mij op. 

Individuele coaching en groepstrainingen zijn gewoon nog mogelijk, maar tijdelijk wel online. Dat kan heel goed. De sessies die jij thuis doet met de biofeedback-apparatuur kan ik namelijk op afstand terugzien op mijn eigen computer. Zo bied ik optimale support. En voor videobellen gebruik ik een veilige applicatie (Webex). Meer weten? Kijk dan even op de nieuwspagina van www.wantdatklopt.nl of neem contact met mij op. 

Anette de Jong

Anette de Jong verzorgt binnen haar bedrijf, wantdatklopt.nl, veerkracht-, stress- en slaaptrainingen met de hartcoherentie methode (ook wel HeartMath). Zij is gecertificeerd door HeartMath Benelux als groepstrainer, coach en slaaptrainer. 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress