Natuurlijk mooi

07 aug 2021, Wilma Bast Natuurgeneeskunde

Er is nog maar weinig om ons heen wat écht natuurlijk is. We leven in onnatuurlijke huizen en in een stad waar alle voorzieningen aanwezig zijn zoals riolering en elektriciteit. Als we kijken naar de natuur om ons heen dan is heel Nederland gecultiveerd. Er is niets natuurlijks aan. Het is aangelegd landbouwgebied en gecreëerd natuurgebied. Het is een leefomgeving die ons gemak biedt en waarin we veilig en gezond kunnen vertoeven.

Balans tussen creatie en zijn

We willen die verworvenheden dan ook niet kwijt, want wie wil er nog in een plaggenhutje in de moerassen van de Nederlanden wonen. Ik vind het zelf super fijn dat ik de verwarming aan kan zetten in de winter en een heerlijke frisse douche kan nemen in de zomer. Ik hoef niet op jacht of op speurtocht voor mijn maaltijdje; de winkel is om de hoek. Het zoeken is naar de balans in wat we gecreëerd hebben en wat we van nature zijn.

Want nog steeds voelen we ons het beste als we verbonden zijn met de natuur. Iets in ons trekt naar bomen, planten, het gras, de regen en de zonnestralen op ons gezicht. We blijven altijd onderdeel van het grotere onderdeel dat "moeder natuur” heet. Hoe verder we verwijderd raken van onze natuurlijke staat van zijn hoe eerder ziekte en depressie op de loer ligt. In het zwaar gereguleerde en geïndustrialiseerde Japan hebben ze zelfs een nieuwe therapie ontworpen die moet helpen tegen zwaarmoedigheid. Dit heet shinrin-yoku, ofwel: bosbaden. Ze dompelen zich dan onder in de stilte van het bos en de heilzame werking die van bomen uitgaat. Hangend in een hangmat tussen de bomen ontstressen.

Natuurlijke schoonheid

In mijn praktijk zoek ik de balans tussen uiterlijke verzorging en innerlijke balans. Het liefste ga ik uit van eenvoudige middelen die iedereen kan toepassen. Soms is het zo simpel dat het bijna te simpel lijkt. Ik heb er geen hele grote verhalen bij; een heerlijke boswandeling is heilzaam en dat bosbaden krijg je er dan gratis bij. Een meditatie kan je alle rust geven die je nodig hebt. En als die oefeningen je te ver gaan, ga dan in de avond eens zitten schemeren in je stoel. Rustig zitten in je meest luie positie tot het langzaam donker wordt. Zeer rustgevend.

 

Mijn praktijk

 

Je kunt op verschillende manieren je praktijk runnen. Een bedrijf heeft een verantwoordelijkheid – in de allereerste plaats voor haar klanten. De klanten zijn voor een bedrijf de reden van bestaan. En daarbij draag ik ook de verantwoordelijkheid voor de producten die ik gebruik. Hun biografie heeft een effect op de wereld. Dat begint al bij de productie. Onder welke omstandigheden zijn de grondstoffen voor de producten verkregen? Hoeveel energie en water verbruikt de productie? Hoeveel afval wordt er geproduceerd? Hoeveel afval blijft er over, wanneer het product wordt weggegooid? En wat doet het bedrijf met de winst die het genereert? Allemaal keuzes die gemaakt worden. Het zoeken is voor mij naar de balans in moderne adviezen en verzorging van mijn klanten en de verantwoorde keuzes die ik daarbij voor ze maak.

Ik werk graag met Dr Hauschka en Weleda. En ik combineer adviezen in levensstijl (zoals voeding en beweging) met uiterlijke verzorging. Van buiten "mooi” zijn lukt het beste op een natuurlijke manier en daar hoort innerlijke schoonheid bij.

Modern leven en natuur kunnen samen

De laatste maanden is de wereld tot bijna stilstand gekomen en genieten we stiekem best van de rust die er door ontstaat. Naast de zorgen die we kunnen hebben, is het een bijzondere gewaarwording dat we goed gedijen in een prikkelarme omgeving. De natuur krijgt de kans om op te bloeien en wij om hiervan te profiteren. Laten we dat erin houden. Zoek de balans tussen moderne verworvenheden en ons verlangen naar natuur.


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress