Yoga voor ontspanning en rust

17 mei 2022, Yoga Meppel
Mensen die hoog sensitief zijn raken sneller overprikkeld. Er zijn dan niet meer voldoende periodes van rust waardoor lichaam en geest minder goed ontspannen en herstellen. Men raakt uit balans wat een kettingreactie geeft met verschillende en persoonlijke klachten als gevolg.
Hatha Yoga is een vorm van yoga waarbij je heel rustig de oefeningen en houdingen uitvoert waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt. De aandacht wordt naar binnen gericht waardoor je minder gevoelig wordt voor prikkels van buitenaf en je concentratie groter wordt. Iedere les wordt afgesloten met een uitgebreide ontspanningsoefening. Spanningen en blokkades kunnen oplossen waarna de energie weer vrij kan stromen zodat lichaam en geest kunnen herstellen.
Harriët Rigter heeft dertig jaar ervaring met yoga en mag zich hierdoor ervaringsdeskundige noemen. De vierjarige yogadocentenopleiding heeft zij bij de stichting Yoga en Vedanta in Doorn gevolgd. Vanaf 2008 geeft zij als gediplomeerd docente met veel plezier yogales. Harriët begeleidt de lessen op een respectvolle en rustige manier. Je leert goed naar je lichaam te luisteren zodat je de oefeningen binnen je eigen mogelijkheden kunt uitvoeren. Er is bij deze vorm van yoga geen goed of fout. Je kunt jezelf zijn en blijven waardoor de deelnemers zich veilig voelen. Een gevoel van veiligheid is belangrijk en een voorwaarde om tot een diepere ontspanning te kunnen komen.
De lessen worden op woensdag- en donderdagavond bij Biru Kai aan de Marktstraat in het centrum van Meppel gegeven. Een mooie zaal die voldoet aan alle eisen van deze tijd met genoeg ruimte voor iedereen om zich comfortabel te voelen. Persoonlijke aandacht is belangrijk waardoor de groepen uit maximaal twaalf deelnemers bestaan. Effecten die door het volgen van yoga worden ervaren zijn: diepe ontspanning van lichaam en geest, nachtrust verbeterd, lichaam wordt vitaler en sterker, de weerstand en concentratie wordt vergroot.
Heeft u belangstelling voor deze yogalessen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Harriët Rigter via telefoonnummer 0522-270007 of een kijkje nemen op de site: www.yogameppel.nl 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress