Aanbieder Hanny van Putten
E-mail hanny@deretraite.nl
Website www.deretraite.nl
Telefoon 0624658560
Adres Ruinerweg 26A
Postcode 7958RC
Plaats Koekangerveld
KvK 88732592
 
Categorie Gezonde leefstijl
 


Meer van deze aanbieder:
Bewustzijnsontwikkeling
Coaching


deRetraite - B&B - tijd voor jeZelf

zinvolle vakanties
Steeds meer mensen kiezen voor een zinvolle vakantie of bewust voor een paar dagen rust. Weg van het werk, van beslommeringen en drukte. Ook weg van de massa, de hotels en de maaltijdbuffetten. Ze kiezen ervoor om op zichzelf te zijn in een kleinschalig onderkomen met persoonlijke benadering en vers bereide voeding. En bezig te zijn met wat er wezenlijk toe doet.

deRetraite, ruimte en aandacht voor jeZelf
DeRetraite is een B&B met de allure van een luxe vakantiewoning, zorgvuldig ingericht om tegemoet te komen aan je wensen van zelf-reflectie en bezinning. 
De 80 m2 is ingericht in verschillende hoeken: de slaaphoek heeft voortreffelijke nieuwe boxspringbedden, in de zithoek is het heerlijk loungen, de riante keukentafel in de goed ingerichte keuken biedt tevens de mogelijkheid voor creatief-uiten, de bad- en kleedruimte is eigenlijk een aparte kamer, in de yoga- en meditatiehoek zijn alle voorzieningen aanwezig. Kortom: deRetraite is ingericht voor jouw behoefte om bewust aandacht te geven aan jeZelf, alleen of samen met een dierbare. 

laat je verwennen met lekker eten
Er is niets fijners dan heerlijk te wandelen of zorgzaam aandacht te besteden aan je zielenroerselen en je daarna heerlijk te laten verwennen met liefdevol bereid eten. In deRetraite kun je ervoor kiezen om je met lunch en/of je diner te laten verzorgen. In overleg wordt dan gekeken naar je wensen qua vis, gevogelte of vegetarisch. Er wordt zo veel mogelijk biologisch gekookt met verse ingrediënten.

rust en stilte werken holistisch helend
Rust en stilte hebben een enorme genezende werking op de totale mens. Je zou kunnen zeggen: rust en stilte werken holistisch helend. Je geest, je ziel, je lichaam en je psyche komen tot rust waardoor je eigen genezende vermogen volop haar werk kan doen.
In deRetraite zijn prachtige cd's aanwezig om juist die rust en innerlijke stilte te kunnen vinden. Heerlijk liggen op het contemplatie-bed met rustgevende muziek op je oren is een weldaad.

yoga en meditatie
Behalve de muziek zijn er in deRetraite allerlei hulpmiddelen aanwezig om de rust te vinden en te bezinnen: yoga-mat en yoga-kussen, bewustwordingsspellen, ontwikkelingskaarten, dvd's met natuurfilms van over de hele wereld, (zelfhulp-)boeken, noem maar op.

creatieve uitingen
Voor velen is het fijn om creatief bezig te zijn, zowel om emoties te kunnen uiten als mindful bezig te zijn en het hoofd tot rust te krijgen.
In deRetraite zijn volop materialen aanwezig waarmee dat kan: verschillende soorten karton en papier, (kleur-)potloden en verf (acryl en aquarel), inkt en pennen, schilderdoekjes, ...... Alles mag gebruikt worden in respectvolle mate.

Coaching
Het gebeurt vaak dat je in de stilte en de rust ontdekkingen kunt doen over jezelf: Wat vraagt steeds weer aandacht? Waar loop ik vaak tegenaan? Wat belemmert me om die ene stap te zetten? Waardoor loopt de communicatie met mijn dierbare zo moeilijk? Waarom ben ik zo vaak geïrriteerd? enzovoort......
De 4 elementen (geest, ziel, lichaam en psyche) hebben de neiging om juist in rust te laten zien wat je tegenhoudt om werkelijk gezond te kunnen zijn. Of waardoor je innerlijke energieën elkaar tegenwerken in plaats van samenwerken. 
Als je vaker tegen hetzelfde aanloopt, krijg je zelf niet meer genoeg helder wat er wezenlijk in je speelt. Dan kan coaching je mooi een handje helpen. Ook dáárvoor kun je kiezen in deRetraite. Met effectieve en ontspannen, speelse oefeningen kom je makkelijk een stapje verder.

wandelen in de natuur
De bewoners van deReraite hebben toegang tot een kleurrijke tuin met mooie zit-hoekjes en doorkijkjes, waar het heerlijk toeven is.
In de directe omgeving zijn Het Struunpad, het bos, de zandverstuivingen en de Drentse heide- en weidevelden te vinden.

Je bent van harte welkom!
Ben je nieuwsgierig geworden? Voor foto's en meer beschrijvingen kun je kijken op de website.


Wil je alvast een 'kijkje' nemen? Via deze link kom je bij een Albelli-boekje over deRetraite.

Powered by webXpress